Cafeaua de dimineata sau despre cum pacalim usor ,nutritional ,Sindromul metabolic

20160604_064854Buna dimineata !
Am inceput sa scriu si articole , pentru adulti , lucru care poate va parea ciudat , dat fiind faptul ca acest blog a fost creat special vizand grupele de varsta mica , dar sunt sigura ca acest aspect nu va deranja ci din contra va ajuta , mai ales ca toti copiii nostri au inainte de toate parinti , care in timp au dobandit obiceiuri alimentare ,non benefice din punct de vedere al sanatatii.
Azi mi-am propus sa vorbesc putin despre :Sindromul metabolic.
Cand spun Sindrom metabolic ,incercati sa va imaginati o persoana cu circumferinta abdominala crescuta ( cu burtica ) , caruia/eia ii place sa manance gras ….care iubeste dulciurile,cu hipertensiune arteriala instalata si cu o rezistenta periferica la insulina crescuta , cu sau fara diabet zaharat de tip 2 ,dar ale carei glicemii à jèune sunt aproape in permanenta crescute ,peste 100 mg/dl ,la care se adauga valori ale trigliceridelor peste 150 mg/dl si HDL colesterol (colesterolul bun ) scazut.
Bun ,bun ati zice ….si ce se intampla cu aceasta persoana ?;
Ei bine ,fara o dieta adecvata ,un regim de viata pe care va fi necesar sa si-l schimbe….in timp acestor persoane le creste nesansa de evolutie spre boala cardiovasculara ( accident vascular cerebral ,infarct miocardic ) cat si instalarea Diabetului zaharat de tip 2 .
Cu totii stim ca cel mai greu e sa modifici obiceiurile alimentare, aceasta plecand de la a lua micul dejun dimineata ,a nu salta peste mai multe mese si a manca pe apucate cand „este timp ” ,pana la cruntul obicei de a manca seara ,la cina ,tot ceea ce nu ai reusit peste zi si pana la excluderea treptata ,macar partiala , din alimentatie , a produselor grase si a dulciurilor concentrate.
Inclusiv in familia mea ,am persoane de sex masculin care din pacate se indreapta vertiginos spre Sindrom Metabolic;Cel mai greu am luptat la ei ,cu excluderile :carnati ,sunca ,carne grasa si dulciuri concentrate ,pentru unii prajiturile cu creme ,pentru altii tablele de ciocolata ,cu lapte ,cu procent scazut de cacao ,pe care cu greu se abtineau sa nu le manance in totalitate ,atunci cand existau in casa.
Acum am obtinut imbunatatiri si lucrez cu mici trucuri nutritionale adjuvante.
Astfel cafeaua de diminieata ,pentru ca nu e de multe ori timp pentru un mic dejun cat de cat in regula ,tine practic de gustare…cat de cat satioasa ,dar care lucreaza eficient pe ceea ce nu pot controla uneori :mic dejun sau pranz la servici ,care are de obicei in compozitie carne tocata .
Asadar cafeaua de dimineata pentru astfel de persoane ,pe care eu v-o propun ,are urmatoarea compozitie : Cafea ganoderma 1/2plic ,3 linguri fulgi de ovaz ,3 bucatele ghimbir crud ,o lingurita cu scortisoara sau in absenta ei 1/2 lingurita turmeric , 4-5 cuisoare ,un drajeu unt de cacao ,apa 150 ml , 20 ml lapte semidegresat ,delactozat partial.
Despre preparatele enuntate din cafea , ma voi limita sa spun doar atat :ajuta la arderea caloriilor ,scaderea colesterolului rau cu cresterea celui bun si totodata regleaza nivelul glicemiei.
Desigur daca veti studia amanuntit veti vedea cate alte beneficii pentru sanatate au ingredientele mai sus enuntate.
Daca voi avea timp poate va voi povesti mai pe indelete despre fiecare dintre aceste ingrediente in parte.
Pana atunci , va urez :Dimineti linistite ,savurand o cafea sanatoasa ,aromata ,satioasa !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s