Papanasi ardelenesti

Papanasii ardelenesti:Papanasi ardelenesti 1

E o reteta de papanasi care se face frecvent la noi in casa, dat fiind faptul ca m-am nascut in inima Ardealului si am trait timp de 18 ani acolo.

Pentru noi , alta varianta de papanasi nu exista, pe de o parte ca acele gogosele prajite , asa cum se mai fac aici in Banat, nu sunt sanatoase  si pe de alta parte ca prepararea lor, a papanasilor ardelenesti , nu ia mult timp

Reteta de mai jos e pentru aproximativ 12-13 papanasi;

Ingrediente :

– 500 grame branzica de vaci;

– 7 linguri de gris ecologic;

-un ou;

-un praf de sare;

– doua linguri sirop de agave;

– 1 lingurita scortisoara pudra;

Metoda de preparare:

Se  amesteca cu o lingura de lemn ingredientele de mai sus, adaugate treptat in ordinea mentionata, pana la obtinerea unei paste compacte, aderente insa de lingura;

Se pune la fiert intr-o oala mai mare apa, in care puteti adauga o lingurita de ulei de masline extravirgin, pentru ca papanasii sa nu adere de peretii vasului in timpul fierberii;

Cand apa da in clocot se adauga bulgarasi din pasta mai sus obtinuta, care fie ii veti forma pe lingura si introduce astfel in apa , fie cu mainile umede si curate veti forma mingiute din aceasta pasta pe care le veti lua ulterior cu un polonic si introduce in apa;

Papanasii sunt fierti atunci cand se ridica la suprafata ;

Se scot din apa cu co lingura strecuratoare si se pun pe un platou.

Se servesc cu smantana, scortisoara…….si in cazul de fata noi am pus si 2 lingurite de gem de capsune facut in casa ( in varianta cu gem…personal o fac doar din cand in cand si pentru prima data am facut astfel , dupa ce fetita mea implinise 3 ani si jumatate );

Reteta poate fi incercata dupa varsta de 1 anisor a copilasului dvs.

Eu va doresc : Pofta buna si Pitic Mancacios !

Anunțuri

Un gând despre &8222;Papanasi ardelenesti&8221;

  1. Foarte gustosi, tocmai i-am incercat (reteta noastra de acasa diferea putin).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s