Desert fantezist sau desert Glamour:)

IMG_4207Acum ceva timp imi propusesem sa fac un desert pentru sufletul meu….si pentru ca mi-a placut cum a iesit….am hotarat sa il si postez pe blog!

De principiu desertul este pentru adulti si pentru impresionare:))!

Poate fi insa,,in situatii speciale, dat si copiilor,dar preferabil dupa varsta de 3 ani!

Ingrediente:

-550 grame de zmeura proaspata ( din piata sau din propria gradina );

-70 grame zahar brun,fin;

-250 grame mascarpone;

-25 grame zahar pudra cu aroma de vanilie ;

– cateva picaturi de esenta de rom  ;

-300 ml frisca  ( eu am folosit frisca lichida vegetala) ,dar puteti lua smantana pentru frisca ,aceeaci cantitate ( cu o grasime de 30 % -cel putin)

-fulgi de migdale;

-200 ml lapte de cocos;

-400 grame fructe congelate variate ( capsune, mure,zmeura, visine, coacaze rosii)- eu folosesc fie din dotare daca am puse la congelator sau o varianta de fructe congelate (produse in Serbia,care se gasesc doar in magazinul Carrefour);

– Un pliculet Vege- Gel  de la Dr, Oetker ( varianta vegetala , inlocuitoare pentru gelatina).

-zahar brun pentru caramelizat sau eventual petale de trandafir uscate , de mai multe culori;

-un pachet de biscuiti Digestive;

Modalitate de preparare:

Pentru aproximativ 6 cupe;

Se introduc biscuitii in 2 pungulite mai grosute ; Se leaga gura pungutelor si se lovesc cu putere de o suprafata plana,dura,pana cand simtiti la mana ca au inceput sa se sfarame.

Se adauga praful de biscuiti in fiecare  cupa;

Se paseaza  cu blenderul cele 550 grame de zmeura( dupa ce in prealabil ati adaugat macar 20 ml de apa; Se adauga cele 70 de grame de zahar si se incalzesc la foc domol ,pana ce se dizolva zaharul); Se lasa apoi intreaga compozitie la racit.

Se inmoaie Vege-Gel in 200 ml lapte de cocos, rece,pentru 10 minute apoi se topeste pe bain-marie;

Se adauga apoi compozitia de gelatina peste amestecul de zmeura rece si se amesteca pana la omogenizare; Se pastreaza o parte (aproximativ un sfert din compozitie din gelatina cu fructe) care se va amesteca apoi cu fructele congelate .

Se pune cu o lingura din acest amestec,in fiecare cupa,undeva pana la mijlocul cupei.

Se bate mascarpone cu zaharul pudra si esenta de rom; Se inglobeaza ulterior frisca batuta;

Cupele se baga in acest rastimp in frigider,pentru 20 minute ca si amestecul obtinut din frisca si mascarpone.

Dupa 20 de minute se scot cupele si se adauga lingura cu lingura crema de frisca si mascarpone,astfel incat sa nu se intrepatrunda cu partea rosie ;

Deasupra se adauga cu o lingurita toopingul de fructe de padure cu gelatina;

Se lasa cel putin 2 ore la frigider

Inainte de servire, s e decoreaza cu fulgi de migdale; Optional puteti adauga petale de trandafir uscate….sau sa faceti o mica compozitie de caramel ( prin caramelizare apa cu zahar brun)…si cand se raceste f.putin…cam la 30 secunde dupa ce il luati de pe foc….folositi o lingura  sau o furculita cu care sa scoateti caramel….sa il intindeti….( asa ca guma de mestecat)- si sa creati forme (ace din zahar ars…sau orice forme doriti dvs.)

Sa aveti o Duminca frumoasa!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s