Mancarica de cartofi cu gulioare

2013-06-05 12.44.39De curand am intrat in posesia primului cos bio cu legume,de pe anul acesta…..si cum printre legumele primite se aflau si gulii…am gasit o modalitate prin care sa multumesc intreaga familie,la pranz:)

Reteta o puteti incerca oricand…dupa varsta de 8-9 luni;

Ingrediente:

-o gulie de dimensiuni medii;

-4 cartofi noi,mari si mici ( 2 mari, 2 mici)

-sare de Himalaya ( un varf de cutit)- doar la cei peste 1 anisor;

-1/4 lingurita praf de nucsoara;

-ulei de masline extravirgin;

-apa;

-smantana bio  ( 25 % grasime);

-optional ( pentru cei cu varsta peste 2-3 anisori): pentru ingrosarea sosului, 2 lingurite de faina….sau pentru cei cu varste micute ( 8 luni-2 ani)-,2 lingurite faina de orez.

Metoda de preparare:

Se decojesc cartofii si gulioarele,se spala si se taie cubulete;

Se pun la fiert in putina apa,cu sare si ulei de masline extravirgin(  1 lingurita), cartofii si gulioarele;

Intr-o canuta se amesteca 2 lingurite de faina cu smantana…aproximativ 2 linguri;

Se adauga treptat din acest amestec peste legume si se amesteca constant,pana cand sosul se ingroasa.

Se adauga nucsoara praf,amestecand compozitia.

Noi am servit alaturi de pulpe de pui ,la cuptor.

Eu va doresc: Pofta buna si Pitic Mancacios!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s