Tarta cu brocoli, ceapa verde ,somon si trei feluri de branza:)

Cu siguranta nu cred ca ati uitat tarta cu brocoli,pe care v-am propus-o acum 2 luni:)

Aceasta tarta este o noua varianta a aceleiasi tarte,dar cu ingrediente de primavara…sa ne amintim si noi de vremea calda….caci timpul de afara,din pacate ne poarta cu fiecare zi cu gandul la inceputurile toamnei si nicidecum la vara ce tocmai ar trebui sa se instaleze:(

Ingrediente:

-file de somon ( aproximativ 150 grame);

-cateva inflorete de broccoli sau un broccoli micut din care se desprind infloretele;

-3 cepe verzi tocate marunt;

-un cubulet de branza Cheddar maturata ( aproximativ 20 de grame)

-100 grame branza Camambert Bio;

-2 felii Mozzarella;

-200 ml de lapte;

-100 grame de unt cu 85% grasime;

-180 grame faina;

-2 lingurite de faina pentru sos si inca 20-25 de grame de unt cu 85% grasime;

-un varf de cutit   de nucsoara;

Această prezentare necesită JavaScript.

Metoda de preparare:

Se pun la fiert infloretele de broccoli in putina apa,pentru aproximativ 5 minute,apoi se scot pe o farfurioara.

Se fabrica un aluat din 180 grame de faina si 100 grame de unt; cand amestecul e asemenea nisipului, se adauga foarte putina apa (aproximativ 10-15 ml) si se amesteca pana obtinem un aluat omogen;Se introduce la frigider aluatul pentru aproximativ 10 minute;

Se unge apoi o tava speciala pentru tarta cu unt si se presara cu faina; Se intinde aluatul si se pune in forma de tarta….atingand usor si partea de sus a tavii,dar nedepasind-o;Se mai lasa apoi aluatul in tava inca 10 minute la frigider;

In acest timp se taie ceapa marunt,se adauga in untul cald,se adauga un varf de cutit de nucsoara  si se amesteca usor…30 de secunde;Se trage apoi oala de pe foc si se adauga 2 lingurite de faina omogenizand amestecul;Peste aceasta compozitie adaugam 200 ml de lapte si amestecam continuu cu o lingura de lemn,la foc mic…pana cand incepe sa se inchege sosul; Luam apoi de pe foc si acoperim oala cu un capac;

Pestele se taie bucatele drepunghiulare si se prepara la gratar;

Se scoate tava din frigider si se introduce in cuptorul incalzit la 180 de grade ,pentru 15 minute;

Se rad branzeturile pe razatoarea cu gauri mari;

Dupa 15 minute se scoate blatul din cuptor,se pun infloretele de broccoli,astfel incat sa umple practic tava si printre ele ,bucatile de somon la gratar; Se adauga 3/4 din branza rasa; Se toarna apoi unform sosul si apoi se adauga restul de branza;

Se reintroduce tarta in cuptor pentru aproximativ 10-15 minute.

Se serveste calda;

Eu va doresc:Pofta Buna si Pitic Mancacios!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s