Gris cu lapte

2013-06-04 09.12.12Aceasta reteta e o varianta a retetei de gris cu lapte,de care cu siguranta ne amintim si noi adultii, din propria noastra copilarie:)

Puteti sa o incercati ,oricand dupa varsta de 1 an:)!

Ingrediente:

-500 ml de lapte delactozat La Dorna ( e o varianta de lapte excelenta in mancaruri,care te fereste de tot ceea ce inseamna balonare)…dar puteti folosi orice tip de lapte doriti;

-5 linguri de gris ( eu folosesc gris de grau de la firma Baneasa)- are o calitate mult mai buna decat a altor grisuri;

-4 lingurite de sirop de agave;( fiind un indulcitor natural,cu indice glicemic mic,il prefer in locul zaharului)

Metoda de preparare:

Se pune laptele la fiert;

Cand da in clocot se trage de pe foc,se adauga lingurile de gris,in ploaie si se amesteca pana la omogenizare;

Se pune din nou intreg amestecul pe foc si se mai lasa timp de maximum 1 minut,timp in care amestecati continuu;

La sfarsit se trage de pe foc si se adauga linguritele de sirop de agave,amestecandu-se intreaga compozitie!

Se serveste cald:)!

Noi am adaugat deasupra….pentru acea pata de culoare dulceata de zmeura ( dulceata de zmeura…eu o fac proaspata, in casa…nu imi plac variantele de gemuri cu mult zahar…atat de necesar in mod obisnuit pentru conservare).

Eu va doresc:

Pofta Buna si Pitic Mancacios!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s