New York Cheesecake cu fructe de padure

Este o varianta de tort extrem de usor din punct de vedere digestiv si foarte gustos de asemenea…plus unde mai pui ca nu e nevoie sa coci nimic:)!

Reteta poate fi incercata undeva de pe la varsta de un an si jumatate-2 ani;

O varianta a acestei retete o gasiti si in Carte Regala de Bucate;

Ingrediente:

-250 de grame de fructe de padure:zmeura,mure,merisoare sau coacaze rosii,capsune si visine;pot fi folosite fructe proaspete sau decongelate;

400 grame de biscuiti digestivi;

-85 de grame unt topit,gras 85% grasime;

-1 lingurita scortisoara;

-3 plicuri gelatina fara aroma;

-12o ml apa rece;

-450 grame branza cremoasa Philadelphia;

-6 linguri  sirop de artar ;

-200 grame smanatna grasa;

-200 grame smantana pentru frisca;

-3 linguri fructoza sau 2 linguri sirop de artar;

Modalitate de preparare:

Pentru Blat: Se trec biscuitii prin masina de tocat carne;Se pun intr-un castron biscuitii faramitati peste care se adauga siropul de artar-1 lingura,untul topit si se amesteca pana cand se omogenizeaza formand o pasta compacta;Se poate adauga o lingurita de scortisoara la amestec;

Se unge cu unt o tava de tarta,cu diametrul de 30 cm sau chiar mai mica 23 cm….depinde cat doriti sa fie stratul de desupra biscuitilor de inalt;Se taie dintr-o hartie de copt 2 forme dreptungiulare care pun in cruce peste tava…si cu marginile libere pe dinafara…astfel incat sa va fie mai usor cand scoateti tortul din tava.(formele trebuie insa sa acopere complet suprafata tavii..astfel incat sa nu ramana loc liber intre tava si hartie;

Se intinde pasta de biscuiti si se niveleaza cu ajutorul unei spatule;Se acopera apoi tava cu folie de plastic si se baga in frigider…pana in momentul in care terminati umplutura pentru tort;

Umplutura:Se lasa gelatina in apa rece si se amesteca usor pentru a se omogeniza;

Intre timp se bate branza Philadelphia cu mixerul sau cu telul pana devine o crema moale;

Pe bain-marie se amesteca apoi gelatina cu apa ,pana cans se dizolva…nu mai mult insa de 1 minut de cand apa a inceput sa fiarba;

Se toarna apoi amestecul peste crema de branza,incet,amestecand pana cand compozitia devine omogena;Se adauga 5 linguri de sirop de artar si se amesteca pana cand compozitia devine pufoasa;

Intr-un castron separat se bate  smantana dulce pentru frisca pana se intareste;Se toarna  smatana grasa peste frisca si apoi se adauga incet amestecul de smantana in compozitia de branza Philadelphia;

Se adauga bucati de capsune proaspete;

Se toarna apoi compozitia peste blatul de biscuiti si se da la frigider pana se intareste (4-5 ore)..preferabil insa de seara pana dimineata;

Siropul:

Intr-o cratita se pun la foc mediu cateva din fructele de padure( nu mai mult de 50 grame) cu 2 linguri de apa si 3 linguri de fructoza sau 2 linguri de sirop de artar si se amesteca pana cand compozitia scade si devine un sirop usor inchegat;Se strecoara amestecul intr-un castron;se arunca pasta de fructe…sau se pastreaza pentru a decora alta mancare…sau pentru a fi mancate sub forma de dulceata pe painica cu unt;Se adauga apoi in sirop restul de fructe de padure si se da la frigider amestecul…in prealabil dupa ce s-a racit deja ,la temperatura camerei.

A doua zi se scoate cu ajutorul hartiei de copt…mai bine zis cu ajutorul marginilor lasate in afara,tortul din tava si se pune pe un platou…apoi se trage usor hartia de dedesubtul tortului…daca nu va iese,taiati  de jur imprejur marginile hartiei;

Platoul pe care puneti tortul trebuie sa fie plat;

Turnati siropul de fructe cu fructele peste cheeescake;

La servire, udati putin cutitul cu apa calduta, inainte de a taia feliile de tort.

Eu va doresc:Spor la realizat acest tort,iscusinta,indemanare si Pitic Pofticios si mancacios!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s