Tort cu orez

IMG_0067E o reteta pe care o facea  bunica mea, in copilarie,…reteta, pe care am revazut-o de curand  si pe Tv Paprika:);

E o reteta gustoasa,prinde bine in perioada rece,fiind totodata si extrem de satioasa!Poate fi consumata la micul dejun sau ,ca si gustare,tip desert:)!

Ingrediente:

-400 ml de lapte ( eu folosesc lapte bio,delactozat…e mai usor digerabil);

-2 pumnisori de orez tip risotto;

-2 pliculete de zahar vanilat sau 2 linguri sirop de artar(eu prefer siropul de artar,fiind un indulcitor natural,un produs nerafinat);

-o pastaie de vanilie ecologica;

-praf de scortisoara;

-coaja rasa de la o lamaie;

-coaja rasa de la o portocala;

-4 albusuri de ou batute spuma;

-putin zahar praf pentru presarat deasupra;

-100 g stafide aurii;

Metoda de preparare:

Se pune la fiert laptele impreuna cu coaja rasa de lamaie,batonul de vanilie,cele 2 linguri de sirop de artar si un praf de scortisoara;Cand laptele e caldut ,se scoate batonul de vanilie,se taie pe mijloc si se scoate miezul ,pe care il veti pune in lapte;

Cand laptele sta sa dea  in clocot ,se adauga orezul si se amesteca incet,pana cand obtineti un amestec ce incepe sa se inchege;Opriti focul , adaugati stafidele si mai amestecati putin;

Intre timp, bateti albusurile spuma;Adaugati apoi treptat compozitia de albus peste cea de orez si amestecati usor de fiecare data cand adaugati putina spuma;Cand ati finalizat operatiunea…veti vedea ca aveti in fata un amestec cremos si extrem de pufos;

Incalziti cuptorul la 180 de grade celsius;Adaugati apoi amestecul obtinut intr-un vas ceramic rotund,dar poate fi si dreptunghiular sau patratos,tapetat in prealabil cu hartie de copt;

Dati la cuptor pentru o ora;

Această prezentare necesită JavaScript.

Scoateti apoi compozitia si o rasturnati pe un platou,va ajutati de hartia de copt ,care trebuie sa fie mai inalta decat compozitia turnata…astfel incat sa puteti scoate la final usor compozitia -tortuletul obtinut, si sa il rasturnati pe un platou;

Pudrati usor cu zahar pudra si radeti deasupra coaja de portocala;

Pentru un plus de savoare ,la servire,taiati bucatile de tort si acoperiti usor cu frisca proaspat batuta(frisca obtinuta natural din smantana) si mai preasarati deasupra putina coaja rasa de portocala sau adaugati felii proaspete de portocala:)!

Eu va doresc:Pofta Buna si Pitic Mancacios:)!

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Tort cu orez&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s