Fursecuri din aluat fraged cu nuca de cocos si coaja rasa de portocala

Această prezentare necesită JavaScript.

Reteta e una cat se poate de simpla,dar extrem de migaloasa…si prefer sa o fac cu ocazia sarbatorilor:)!

Reteta poate fi incercata dupa varsta de 2 ani ;

Ingrediente pentru  50-60 de  fursecuri :

-200 grame de faina

-150 grame de amidon din porumb;

-75 de grame zahar brun pudra;

-250 de grame de unt rece;

-un baton de vanilie sau esenta de vanilie facuta in casa;

Ingrediente  pentru umplutura:

-100 grame nuca de cocos rasa amestecata cu fulgi de coaja de portocala,proaspat rasa;

Ingrediente pentru  glazura:

-100 gr zahar pudra sau 30 ml de sirop de artar…eu il prefer pe cel din urma;

-4 linguri de suc de portocala;

-parte din cele 100 grame de nuca de cocos rasa cu fulgii de coaja de portocala;

Metoda de preparare:

Pentru fursecuri:

-Amestecam faina cu amidonul si zaharul brun pudra si adaugam apoi untul taiat cubulete si continutul batonului de vanilie(batonul de vanilie se pune in apa clocotita,se taie apoi pe mjloc si se scot apoi din interior granulele cu ajutorul unui cutit ceramic) si ametecam pana obtinem o compozitie omogena;

Punem intreaga compozitie intr-o folie alimentara si dam la frigider pentru 30 -60 de minute pana se intareste putin;

Se scoate apoi si cu sucitorul se bate aluatul….apoi se intinde sau se rup bucatele din aluat …se umplu cu amestecul de nuca de cocos si coaja de portocala(vezi preparare umplutura si glazura mai jos);se impaturesc bine…obtinunandu-se forme mai micute si ovale;

Umplutura si glazura:

Se pun intr-o tigaie teflonata fulgii de cocos cu cei de portocala si se amesteca usor…2-3 minute;Nu trebuie sa se arda;

 

Se dau formele la copt …intr-o tava tapetata cu hartie de copt…maximum 10-12 minute..nu trebuie sa se rumeneasca …altfel vor deveni tari cand se racesc;

Le lasam sa se raceasca ;

Pregatim apoi glazura:30 ml sirop de artar cu 4 linguri de suc de portocale;

Se trec fursecurile…in partea de suprafata prin acest amestec si apoi prin amestecul de cocos si coaja de portocala si se pun pe un gratar sa se usuce;

Cand s-au uscat se pun intr-o cutiuta speciala de fursecuri sau pe o tava,acoperita cu folie de nylon alimentara;

Eu va doresc:Pofta buna si Pitic Mancacios!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s