Zacusca cu galbiori-„Provocarea Dulce Romanie”

Această prezentare necesită JavaScript.

Cu siguranta fiecare din noi stim sa facem zacusca traditionala…evident modul in care o facem si gustul final apartine fiecarei gospodine in parte.

Eu va propun astazi sa  vorbim despre o reteta aparte, de zacusca ,cu galbiori( ciuperci).

Mentionez ca zacusca in esenta ei…este mai greu digerabila si mai ales daca in compozitie se regasesc si ciuperci;

Modalitatea in care prepar eu insa zacusca….ii da o savoare anume si cel mai important e mult mai usor digerabila,deoarece nu obisnuiesc sa calesc  absolut nimic;

Ingrediente:

Pentru aproximativ 11-13 borcanele de zacusca:

-1 kg ardei:galbeni si colorati;

-1 kg de gogosari ;

-7-8 cepe de marime potrivita;

-sare de Himalaya dupa gust….si de obicei in cantitate mai mica,dat fiind faptul ca urmeaza sa o deguste si prichindelul nostru;

-8 vinete combinatie de doua soiuri:albe si obisnuite;

-1 kg de galbiori;

-10-12 rosii mai mari din care sa facem un suc proaspat de rosii;

-5-6 foi de dafin;

-1/2 de lingurita de piper alb macinat;

-300 ml de ulei;

Modalitate de preparare:

Vinetele,ardeii,gogosarii se vor coace pe plita sau in cuptor;

Se curata apoi de coaja ; vinetele se toaca marunt;

Ardeii si gogosarii se dau prin masina de tocat,alaturi de ceapa;

Galbiorii se fierb in putina apa cu sare si apoi se taie  in bucati mai mari sau mai mici,dupa preferinta;

Se face un suc proaspat de rosii prin presare la rece;

Se rasnesc foile de dafin marunt;

Intr-o cratita ceva mai mare se adauga toate ingredientele cat si uleiul si se amesteca continuu cu o lingura de lemn…pana cand uleiul se integreaza usor in intreaga compozitie….aproximativ 10 minute la foc mic;

Se baga apoi oala acoperita in cuptorul preincalzit si se lasa pana cand uleiul si sucul de rosii au inglobat intreaga compozitie;

Se toarna apoi in borcane sterilizate si se lasa la cald,acoperite cu o patura pana se racesc singure.

Eu va doresc:Pofta buna si pitic mancacios!!!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s