Provocarea „Dulce Romanie”-Dulceata de merisoare

A trecut ceva timp de cand nu am reusit sa mai scriu pe blog;

Am mult de recuperat fata de voi,cei/cele care imi urmariti indeaproape blogul;

Sunt multe retete ce vor urma sa fie postate….dar treptat,asa cum voi reusi,in limita timpului disponibil.

Si pentru ca e toamna…o sa incep cu retete de gemuri/dulceturi,zacusca,muraturi…pe care le-am facut cu ceva timp in urma,dar nu am avut disponibilitatea necesara in a le posta pentru voi;

In general aceste bogatii ale toamnei…..pot fi testate de cei micuti dupa varsta de 1 an si 8 luni-2 ani;

Ingrediente:

-50 sau 100 grame de merisoare;

-pt. 50 de grame de merisoare 50 grame de zahar brun;

-125 ml de apa;

-1 /2 baton de vanilie ecologic;

-1 lingura de suc de limeta proaspat stors;

Metoda de preparare:

Se pune la fiert apa cu zaharul si batonul de vanilie; cand incepe usor sa se caramelizeze,se scoate batonul de vanilie,se cresteaza si se elimina miezul direct in acest amestec; pastaile fie le aruncati ,fie le conservati in putin alcool -o sa obtineti o esenta de vanilie facuta in casa;

Adaugati apoi merisoarele si amestecati constant cu o lingura de lemn…pana cand dulceata se incheaga usor;Opriti apoi focul;stropiti cu zeama de limeta si amestecati usor incat sa se distribuie peste tot gustul acrisor al limetei;

Puneti apoi dulceata intr-un bol de portelan si serviti pe o felie de paine de casa cu unt:)!

Daca doriti sa faceti aceasta reteta pentru iarna…nu aveti decat sa mariti cantitatile!

Pofta buna ,in zilele friguroase!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s