A trecut ceva timp de cand nu am reusit sa mai scriu pe blog;
Am mult de recuperat fata de voi,cei/cele care imi urmariti indeaproape blogul;
Sunt multe retete ce vor urma sa fie postate….dar treptat,asa cum voi reusi,in limita timpului disponibil.
Si pentru ca e toamna…o sa incep cu retete de gemuri/dulceturi,zacusca,muraturi…pe care le-am facut cu ceva timp in urma,dar nu am avut disponibilitatea necesara in a le posta pentru voi;
In general aceste bogatii ale toamnei…..pot fi testate de cei micuti dupa varsta de 1 an si 8 luni-2 ani;
Ingrediente:
-50 sau 100 grame de merisoare;
-pt. 50 de grame de merisoare 50 grame de zahar brun;
-125 ml de apa;
-1 /2 baton de vanilie ecologic;
-1 lingura de suc de limeta proaspat stors;
Metoda de preparare:
Se pune la fiert apa cu zaharul si batonul de vanilie; cand incepe usor sa se caramelizeze,se scoate batonul de vanilie,se cresteaza si se elimina miezul direct in acest amestec; pastaile fie le aruncati ,fie le conservati in putin alcool -o sa obtineti o esenta de vanilie facuta in casa;
Adaugati apoi merisoarele si amestecati constant cu o lingura de lemn…pana cand dulceata se incheaga usor;Opriti apoi focul;stropiti cu zeama de limeta si amestecati usor incat sa se distribuie peste tot gustul acrisor al limetei;
Puneti apoi dulceata intr-un bol de portelan si serviti pe o felie de paine de casa cu unt:)!
Daca doriti sa faceti aceasta reteta pentru iarna…nu aveti decat sa mariti cantitatile!
Pofta buna ,in zilele friguroase!