Muraturi asortate in saramura-„Provocarea Dulce Romanie”

Asa cum spuneam si intr-un post anterior ,aceasta reteta va fi data copilasilor cu varsta peste 2 ani….e vorba practic de alimente conservate,care contin sare in cantitate mai mare….nu le dam in fiecare zi….ci o data la 2-3 saptamani,fara a insista…doar daca prichindelului ii va placea!In acea zi mare atentie si la cantitatea de apa…de preferat ar fi sa o crestem ,pentru a elimina mai bine sarea….desi sunt ferm convinsa ca prichindeii si-o vor mari de la sine putere;

Dar sa povestim acum despre reteta :

Borcan de 3 litri:

-o conopida mai mica spalata si rupta in buchetele mai mici;

-3-4 gogonele;

-2 lubenite mai micute taiate in felii;

-5-6 gogosari potriviti taiati bucati mai mari;

-o varza rosie mica taiata in 4;

-3 castraveti potriviti;

-7-8 cepeline (cepe albe mai mici);

-3-4 catei de usturoi taiati fasii si inca un usturoi zdrobit pentru frecat borcanul;

-3-4 morcovi mai maricei taiati rondele;

– marar uscat-5,6 fire;

-boabe de piper,mustar,ienibahar si coriandru;

-5-6 frunze de dafin ;

-frunze de telina proaspete;

-60 de grame de sare grunjoasa;

-2 litri de apa se pun la fiert impreuna cu sarea grunjoasa;

Se aranjeaza in modalitatea dorita legumele in borcane; Se asezoneaza cu condimentele mai sus enumerate in cantitatea dorita;

Cine doreste adauga si hrean taiat sub forma de betigase;

Se toarna apoi amestecul de apa fiarta cu sare;Se pun cele 6-7 frunze de telina deasupra;Se inchide ermetic borcanul; se rastoarna borcanul pentru a-i verifica etanseitatea; In cazul in care tiuie se redeschide si se repune astfel incat sa fie ferm inchis.

Se pune borcanul intr-o patura mai groasa si se lasa acolo pana se raceste singur!

Pofta mare!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s