Dulceata de pere si ananas-„Provocarea Dulce Romanie”

Această prezentare necesită JavaScript.

Cu aceste retete am participat si la parada retetelor ,in cadrul prezentarii „Provocarea Dulce Romanie” ce a avut loc in luna septembrie ,pe blogul unei bune prietene.

Dar sa trecem la fapte;

Ingrediente:

-4 pere bio curatate de coaje si taiate bucati marunte sau chiar pasate;

-1/2 dintr-un ananas mare taiat bucatele

– 50 grame de zahar brun sau 2 linguri de fructoza praf;

-150-175 ml de apa plata;

-cardamom,scortisoara-praf;

-ghimbir proaspat ras;

-3-4 cuisoare;

-1 lingura de suc de limeta proaspat stors;

Metoda de preparare:

Se pune la fiert apa cu zaharul si ghimbirul ras..aproximativ 10 grame,un praf de cardamom si  de scortisoara si cuisoarele;

Adaugati apoi perele si ananasul cubulete si amestecati constant cu o lingura de lemn…pana cand dulceata se incheaga usor;Opriti apoi focul;stropiti cu zeama de limeta si amestecati usor incat sa se distribuie peste tot gustul acrisor al limetei;

Veti obtine un gust dulce -acrisor,aromat ca o turta dulce….si cu un iz usor intepator prin folosirea ghimbirului in compozitie;

Puneti apoi dulceata intr-un bol de portelan sau in ce doriti voi  si serviti pe o felie de paine de casa cu unt:)!

Daca doriti sa faceti aceasta reteta pentru iarna…nu aveti decat sa mariti cantitatile!

Pofta buna ,in zilele friguroase!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s