Souffle de capsune

Suntem in luna mai,capsunele au aparut de ceva vreme….si pentru ca noi suntem deja mari,papam demulticel capsune,fara a avea vreo problema….si totodata ne place ca mama sa gaseasca idei noi,sa fie cat mai inventiva…intr-o zi m-am gandit sa fac:Souffle de capsune:) – ( nu va uitati prea atent la cum am scris Souflle…stiu ca lipseste accentul de pe litera e:))…dar nu am mai avut timp de transcris cuvantul intai in word si apoi aici:))….)

Ingrediente:

-500 g de capsune mai mari,bine spalate si cu coditele si frunzulitele rupte;

-500 l lapte delactozat sau lapte bio;

– 3-5 linguri de fructoza;

-2 oua;

-25 g unt ecologic;

-70-100 grame de gris;

-1/2 lamaie.

Această prezentare necesită JavaScript.

Metoda de preparare:

Se spala bine de tot capsunele; Se curata si se taie in sferturi sau cubulete si se stropesc cu zeama de lamaie;

Separat  se amesteca laptele cu grisul,untul topit si cele3- 5 linguri de fructoza.

Se pune vasul pe foc mic,amaestecandu-se continuu pana cand compozitia capata consistenta dorita.

Se lasa apoi putin la racit,se adauga galbenusurile,capsunele si albusurile batute bine spuma.

Compozitia astfel obtinuta poate fi reapartizata in forme mici unse cu unt sau intr-o forma ceramica mai mare.

Se pune apoi compozitia la cuptor,la foc moderat,pentru 40 de minute.

Se serveste calduta!

Puteti incerca aceasta reteta dupa varsta de 1 an si jumatate a copilasului dvs.

Eu va doresc:Pofta Buna si Pitic Mancacios!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s