Souffle cu parmezan si legume

Poate ca acest articol ar trebui sa se incadreze tot in categoria:” Anotimpurile iubirii”:)

Azi am pregatit un delicios Souffle cu parmezan,branzica de burduf si legume de sezon!

Puteti incerca acest tip de mancarica,undeva dupa varsta de 1 an si jumatate a copilasului dvs.,mai ales ca vorbim de multe oua in compozitie… asadar mare atentie la copilasii alergici!

Pot sa va spun ca e o mancarica extrem de consistenta pe care eu am pregatit-o pentru micul dejun…si cu greu mai poti manca ceva dupa aceea….eventual mult mai tarziu putem bea  cu placere un  suc proaspat de fructe:noi am incercat dupa cateva ore bune un suc de pere si cirese…o combinatie exceptionala ,care a avut mare succes la noi:)!

Această prezentare necesită JavaScript.

Ingrediente:

-5 oua de casa,batute bine…puteti incerca sa bateti separat albusele cu mixerul si apoi sa adaugati galbenusele….eu am preferat sa le bat deodata,cu telul…pentru ca simteam nevoia  sa lucrez  manual.

-50 grame de parmezan proaspat razuit,de tipul Parmiggiano Reggiano;

-50 grame de branzica de burduf sau daca aveti in casa cascaval ecologic puteti inlocuiti cu succes branzica de burduf cu acest tip de cascaval;

-75 ml de lapte bio,ecologic cu procent mai mare de grasime: 3,5%;

-o lingura cu varf de smantana sau mascarpone ,depinde ce aveti in casa;

-o lingura de ulei de masline extravirgin;

-1/4 de rosie taiata pe lung,in fasii cat mai subtiri;

-1/2 ceapa verde taiata rondele;

-1/4 de usturoi verde tocat rondele;

-2 fire de marar tocat marunt.

Metoda de preparare :

Se omogenizeaza compozitia de oua si branzeturi cu lapte si smantana;

Se toarna apoi intr-o forma rezistenta la foc,unsa cu ulei de masline;

Deasupra se adauga legumele taiate ca mai sus,deasupra compozitiei ;

Se introduce vasul in cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 15-20 de minute.

Se serveste cald,cu painica alaturi.

Eu va doresc:Pofta Buna si Pitic Mancacios!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s