Snitele din carne de vitel cu sos de rosii si cartofi piure

Această prezentare necesită JavaScript.

Azi va propun din nou o reteta gustoasa,dar pe care e de dorit sa o incercam dupa varsta de 2 ani ,mai ales daca prajim carnea la foc direct….pentru cei sub 2 ani….e de preferat sa facem snitelele in cuptor….desigur acest lucru e de dorit la orice varsta atunci cand ai timpul necesar in fata:)!

Ingrediente:

-carne de vitel;

-500 grame rosii chery;

-3 catei de usturoi;

-2 cepe verzi noi;

-o legatura leustean verde;

-2 linguri de smantana;

-ulei de masline extravirgin;

-sare de Himalaya;

-1/2 lingura cu faina;

-cartofi noi sau vechi bio;

-lapte,unt si ulei pentru piure;

– 1-2 oua si putina faina pentru paneuri;

-lapte aprox 150 ml pentru paneuri;

Metoda de preparare:

Se taie carnea de vitel felii subtiri;Se bate bine si apoi se pune intr-o farfurie peste care se adauga 150 ml lapte si se lasa sa se fragezeasca aprox 2-3 ore;

Apoi ,intr-o tigaie cu termospot se adauga putin unt de palmier bio( nu am avut timp de aceasta data sa prajesc paneurile la cuptor…si atunci am incercat macar sa folosesc un ulei,unt  mai putin nociv decat uleiul obsinuit).

Carnea va fi trecuta alternativ prin faina si ou si apoi prajita corespunzator pe ambele parti.

Nu o sa va redau modalitatea in care am facut cartofii piure…banuiesc ca stiti sa faceti cartofi piure:)…( eu una prefer sa pisez cartofii,dupa ce au fiert si i-am scurs de apa,cu furculita,pentru a nu ramane bucati intregi prin ei,apoi adaug dupa gust unt,ulei si lapte…si putina sare de Himalaya;

Sosul de rosii:

Rosiile se dau prin robotul cu presare la rece,impreuna cu leusteanul,ceapa si usturoiul;Partea lichida a ceea ce ati obtinut va reprezenta sosul,pe care il veti da intr-un clocot la foc mic,cu putin ulei de masline extravirgin si sare de Himalaya adaugate;La sfarsit adaugati smantana frecata bine cu faina si amestecati constant la foc mic,pentru a nu face cocoloase;Pentru copilasii cu tulburari de digestie,cu colite fermentative…recomand sa nu adaugati smantana sau faina si sa pastrati sosul de rosii pur,asa cum l-ati obtinut in urma presarii la rece,fiert doar usor cu adaos de ulei de masline extravirgin si putina sare sau eventual sa nu faceti sos de rosii daca stiti ca are probleme din cauza lor.

Se serveste cald:)!

Eu va doresc:Pofta buna si Pitic Mancacios:)!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s