Tarteleta cu blat de zmeura si topping din bezea cu stafide si fulgi de migdale

Ingrediente:

-2 oua de casa sau oua ecologice depinde de care aveti in casa;

-150 grame de faina alba;

-250 grame Mascarpone puteti alege insa si varianta cu branzica de vaci;

-cardamom,ghimbir,scortisoara macinate  fin;

-ulei de migdale;

-ulei de cocos;

-200 grame zmeura proaspata sau de la congelator;

Această prezentare necesită JavaScript.

-un pumnisor de stafide negre pe care le veti pune in 200 ml de apa de izvor sau apa plata,la hidratat;

-zeama de la 1/4 de portocala;

-fulgi de migdale (optional);

-4 linguri de fructoza alimentara praf;

Modalitate de preparare:

Se bat galbenusurile bine impreuna cu 2 linguri de fructoza,se adauga apoi mascarpone…si se continua mixarea….se adauga zmeura  si se mixeaza usor pana la obtinerea unui amestec cremos si omogen,peste care se adauga ( optional o lingurita de ulei de migdale) si se mai mixeaza 1 minut.

La final se adauga faina si se amesteca bine de tot pentru inca 3 minute;

Se toarna amestecul rezultat intr-o tava pe care functie de compozitia pe care o are(ma refer la structura tavii-materialul din care e alcatuita) unsa sau nu cu putin unt sau in cazul meu cu putin ulei de cocos si tapetata vag cu faina;

Separat se bat albusurile spuma impreuna cu 2 linguri de fructoza si un varf de cutit de praf de scortisoara,praf de ghimbir si praf de cardamom.

Se pun apoi la  foc  mic stafidele impreuna cu apa in care au stat si sucul de la 1/4 de portocala si se lasa pe foc pana cand lichidul aproape ca a scazut total si a inglobat stafidele.

Se trage apoi amestecul de pe foc ,se lasa doar putin la racit si se adauga treptat peste spuma de albusuri  amestecand usor cu un tel;

In cuptorul preincalzit la 180 de grade celsius se pune tava cu amestecul necesar pentru blatul pufos de tarta cu zmeura.

Cand blatul e aproape gata se adauga spuma de albuse cu amestecul de stafide si arome si fulgii de migdale (optional) si se mai lasa totul la cuptor pentru inca 10-15 minute.

Se lasa apoi la racit tarta in tava si apoi se scoate pe o farfurie si se servesc ca desert feliute din ea:)!

Tarta poate fi incercata dupa varsta de 2ani  si 3 luni-3 ani,mai ales daca adaugati si fulgi de migdale in compozitie.( 3 ani pentru copiii alergici sau cu teren atopic cunoscut si eventual varsta mai mica,cu tatonare,la cei la care nu exista alergii sau teren atopic).

Eu va doresc:Pofta Buna si Pitic Mancacios!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s