Piure de cartofi cu busuioc

Iata ca schimbam luna,incepe si primavara…timp numai bun de adaugat din cand in cand cateva retete noi!Parca va aud:” Era si  timpul,era si timpul”!!:))

Această prezentare necesită JavaScript.

Reteta de azi nu e una simandicoasa,din contra e o reteta de mancare traditionala,dar in care uleiul obisnuit a fost substituit cu un ulei de masline extravirgin imbogatit cu ierburi aromate,mai exact cu busuioc:)!

Poate fi incercata oricand dupa varsta de 8 luni;

Ingrediente:

-7-8 cartofi bio ,potriviti;

-apa;

-ulei de masline extravirgin imbogatit cu busuioc;

-sare de Himalaya.(la cei sub un an ea va lipsi cu desavarsire);

-putin lapte bio UHT ,delactozat;

-o bucatica de unt ecologic;

Se pun cartofii la fiert in putina apa;

Cand sunt gata fierti se scurg de apa,se piseaza marunt cu furculita,se adauga apoi untul,laptele si uleiul cat si sarea de Himalaya-un varf de cutit si se amesteca totul la foc mic,pana cand se omogenizeaza compozitia!

Se serveste ca si garnitura langa orice tip de carnita doriti dvs…sau alaturi de o salata de legume proaspat facuta in casa,alegerea va apartine.

Noi am servit alaturi de carne de somon,preparat la cuptor.

Gustul a fost unul deosebit(important e sa aveti grija sa nu puneti prea mult ulei..maximum 2 lingurite) si s-a mancat cu o deosebita placere:)!

Eu va doresc:Pofta buna si Pitic Mancacios!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s