Orez cu lapte si apa de trandafiri:)

De aproape 2 saptamani ma stradui sa adaug cate o reteta noua pe blog   si nu reusesc,datorita programului aglomerat pe care il am!

Azi insa mi-am rupt cateva minutele si scriu repede aceasta reteta delicioasa:)

Reteta apartine in esenta ei, bucatariei arabe,dar asta nu e o noutate…stiti voi deja cat de mult apreciez eu specificul acestei bucatarii si cat de mult imi place sa gatesc mancarea arabeasca atunci cand pot:)!

Ingrediente:

-1 cana si jumatate de orez alb(puteti alege varianta unui orez alb fara bob lung pe principiul ca se sfarma mai usor sau puteti alege un orez cu bob lung si subtire….pe care apoi la final dupa dorinte si varsta copilasului-ma refer la numarul de dintisori pe care ii poseda pana la acel moment sa il blenduiti putin sau sa il lasati asa intreg).

-500 ml lapte delactozat sau lapte bio cu 1,5% grasime;

-3-4 linguri sirop de artar sau 2-3 linguri miere de provenienta ecologica;

-1 lingura de apa de trandafiri;

Metoda de preparare:

Reteta poate fi incercata oricand dupa varsta de un anisor a copilasului dvs.,ar putea fi incercata si in jurul varstei de 9-10  luni dar in acest caz nu veti adauga miere sau sirop de artar…va garantez ca va iesi si in acest caz la fel de delicioasa.

Este in fond o reteta potrivita pentru o gustare,un desert sau chiar o cina.

Orezul se spala bine in mai multe ape,apoi se pune la fiert in putina apa;

Separat se pune la incalzit laptele;

Cand orezul este fiert si a inglobat apa  se adauga peste el laptele cald si se amesteca la foc mic ,pana cand laptele inglobeaza treptat orezul si il face cat mai moale…apoi se adauga lingura de apa de trandafiri si se mai amesteca putin ca sa se patrunda orezul de aroma;

Se stinge focul si se lasa orezul obtinut in oala;

Cand el este doar caldut veti adauga in compozitie mierea sau siropul de artar.(in varianta lui originala el continea zahar….dar cum bine stiti ca zaharul este o pacoste mare…mi-am permis sa modific reteta si sa ii dau astfel” picatura de sanatate” de care avea nevoie:)

Se serveste caldut in boluri adecvate;

Daca avem un copilas cu varsta peste 2-3 anisori…vom putea adauga inainte de servire,deasupra orezului:nuca macinata sau tocata marunt-de la 2 anisori incolo …daca ati testat -o in prealabil si ati observat ca nu au aparut alergii…..de la 3 anisori:migdale macinate sau fistic macinat!

Orezul anterior servirii…poate fi trecut prin blender….pana obtineti o pasta fina….sau poate fi servit ca atare…functie de preferinte si numarul de dintisori ai copilasului,asa cum spuneam si mai devreme:).

Eu va doresc:Pofta Buna si Pitic Mancacios:)!

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Orez cu lapte si apa de trandafiri:)&8221;

  1. Pentru copilasii de peste un anisor, folosim lapte delactozat / bio sau tot formula?

    • Poate fi folosit lapte formula si preparat identic cum il faceti in mod obsinuit…doar ca in cantitate mai mare,evident…..iar dupa un an si jumatate pot fi incercate variantele de lapte delactozat,bio sau doar bio.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s