Papanasi cu Ricotta si stafide.

Dupa cum v-ati obisnuit deja probabil…..sunt mereu in cautare de inedit si totodata sanatos in retetele pe care le gatesc!

Din categoria inedit,face parte si reteta mea de azi:Papanasi cu Ricotta si stafide.

Eu obisnuiam sa gatesc pana acum aceasta reteta cu branzica de vaci,cu o textura usor cremoasa….dar pentru ca in acea zi nu aveam asa ceva in casa..dar aveam Ricotta(Ricotta pentru necunoscatori e un soi de urda,italieneasca,avand insa o textura mai cremoasa) am decis sa incerc sa fac papanasi cu Ricotta:)!Concluzia e ca au iesit spectaculos de buni si au fost mancati cu mare placere de micuta mea si nu numai:)

Reteta o puteti incerca dupa varsta de 1 anisor a copilasului dvs.,puteti folosi si urda de vaci autohtona,daca e un picut mai cremoasa.

Această prezentare necesită JavaScript.

Ingrediente:

-500 grame de branza Ricotta;

-0 lingura si jumatate de sirop de agave;

-esenta de vanilie facuta in casa….un strop;(puteti utiliza insa pastai de vanilie bio,fierte in lapte…si apoi scoase semintele…si adaugate in compozitia de Ricotta-cam 1/4 de pastaie e mai mult decat suficient);

-un pumnisor de stafide;

-aproximativ 7-8 linguri de gris;

-un ou ecologic,bine batut;

Se amesteca toate aceste ingrediente….si se fac apoi bilute mai mari sau mai mici,care vor fi adaugate intr-un vas cu apa in clocot.

Atentie nu puneti prea multe dintr-o data…risc de lipire intre ele…si formare a unui bloc compact ce va ramane si se va lipi de fundul vasului(4-5 bucati odata se pun maxim si cu spatiu intre ele)

Papanasii sunt fierti atunci cand se ridica singuri la suprafata si se mai rotesc de 2-3 ori la suprafata apei;

Se iau papanasi cu o lingura strecuratoare si se aseaza pe un platou.

Se servesc calzi cu smantana si putin sirop de agave(siropul de agave este un indulcitor natural-fara zahar supradaugat ,de obicei de provenienta bio).

Eu va doresc:Pofta Buna si Pitic Mancacios!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s