Rulada cu crema de vanilie,branza de vaci si stafide

Pentru ca taticul ne-a lipsit timp de 14 zile…timp in care am bucatarit,ne-am gospodarit si ne-am jucat doar noi doua,fetele…am decis ca azi sa ii pregatim un cadou dulce….dar din care sa putem papa si noi:)!

Astfel am creat reteta de azi:Rulada cu crema de vanilie,branza de vaci si stafide;

Feliute din rulada voi posta maine…cand i le vom oferi si mult asteptatului nostru sot si tatic:))

Asadar Ingrediente:

Pentru blat:

Veti utiliza ingredientele tipice pentru un pandispan obisnuit:

-5 oua ecologice;

-5 linguri cu faina;

-5 linguri cu ulei;

-2 linguri si jumatate de fructoza alimentara praf;

-5 linguri de lapte bio,delactozat(optional);

-2 linguri cu nuca de cocos proaspat razuita(optional);

Pentru crema:

-500 g branza de vaci mai cremoasa(aproximativ 15% grasime);

-o lingura fructoza alimentara praf (optional);

-2 pumnisori de stafide;

Pentru crema de vanilie:

-o pastaie de vanilie bio ,tip vanilie Bourbon;

-2 linguri de fructoza alimentara praf (puteti folosi si o singura lingura);

-4 galbenusuri de oua ecologice;

-40 g amidon alimentar praf;

-500 ml lapte de vaca,bio,delactozat;

Reteta cremei de vanilie nu o voi mai prezenta-cautati in posturile mele :Crema de vanilie si o veti gasi cu usurinta;

Această prezentare necesită JavaScript.

Pentru Pandispan:

Am batut bine initial cele 5 albuse cu fructoza,apoi am adaugat galbenusele si am mixat din nou;Am adaugat apoi in ploaie faina si nuca de cocos si am mixat din nou;La sfarsit am incorporat laptele si uleiul;

Am turnat compozitia obtinuta intr-o tava dreptunghiulara de teflon,captusita cu hartie de copt;

Am lasat la cuptor pentru aproximativ 30 de minute,sau stiti dvs.cum se spune:pana trece testul scobitorii:))!

Am scos apoi tava din cuptor,am luat foaia de copt pe care era blatul….si am pus-o cu blatul in jos…pe un prosop umed; hartia de copt am udat-o putin..astfel incat blatul sa se desfaca usor;Am rulat apoi blatul in prosop…si l-am lasat la rece;

Am pregatit apoi crema din branza de vaci pe care am amestecat-o cu crema de vanilie(3/4 din crema am utilizat) ce o lasasem la rece.

Am desfacut apoi prosopul usor si am pus in mijlocul blatului crema nou obtinuta intinzand apoi si spre margini;Am rulat usor pentru ca pandispanul sa nu se rupa(atentie mare-mai ales ca acest aluat e foarte fraged-eu am luat pentru 5 secunde ochii de pe el…pentru ca fetita mea avea nevoie de mine…si s-a fisurat putin…dar am reusit totusi sa remediez acest lucru) si apoi am turnat deasupra ruladei restul de crema de vanilie si am presarat cu nuca de cocos;

Am dat totul la frigider,pana a doua zi dimineata:)!

Servim maxim 2 bucatele subtirele,ca desert sau gustare/zi.

Reteta poate fi incercata dupa varsta de 1 an si 8 luni-2  ani a copilasului dvs.!

Eu va doresc:Pofta Buna si Pitic Pofticios!

2 gânduri despre &8222;Rulada cu crema de vanilie,branza de vaci si stafide&8221;

Lasă un răspuns către Boiasu Lorena Anulează răspunsul