Pentru ca taticul ne-a lipsit timp de 14 zile…timp in care am bucatarit,ne-am gospodarit si ne-am jucat doar noi doua,fetele…am decis ca azi sa ii pregatim un cadou dulce….dar din care sa putem papa si noi:)!
Astfel am creat reteta de azi:Rulada cu crema de vanilie,branza de vaci si stafide;
Feliute din rulada voi posta maine…cand i le vom oferi si mult asteptatului nostru sot si tatic:))
Asadar Ingrediente:
Pentru blat:
Veti utiliza ingredientele tipice pentru un pandispan obisnuit:
-5 oua ecologice;
-5 linguri cu faina;
-5 linguri cu ulei;
-2 linguri si jumatate de fructoza alimentara praf;
-5 linguri de lapte bio,delactozat(optional);
-2 linguri cu nuca de cocos proaspat razuita(optional);
Pentru crema:
-500 g branza de vaci mai cremoasa(aproximativ 15% grasime);
-o lingura fructoza alimentara praf (optional);
-2 pumnisori de stafide;
Pentru crema de vanilie:
-o pastaie de vanilie bio ,tip vanilie Bourbon;
-2 linguri de fructoza alimentara praf (puteti folosi si o singura lingura);
-4 galbenusuri de oua ecologice;
-40 g amidon alimentar praf;
-500 ml lapte de vaca,bio,delactozat;
Reteta cremei de vanilie nu o voi mai prezenta-cautati in posturile mele :Crema de vanilie si o veti gasi cu usurinta;
Pentru Pandispan:Am batut bine initial cele 5 albuse cu fructoza,apoi am adaugat galbenusele si am mixat din nou;Am adaugat apoi in ploaie faina si nuca de cocos si am mixat din nou;La sfarsit am incorporat laptele si uleiul;
Am turnat compozitia obtinuta intr-o tava dreptunghiulara de teflon,captusita cu hartie de copt;
Am lasat la cuptor pentru aproximativ 30 de minute,sau stiti dvs.cum se spune:pana trece testul scobitorii:))!
Am scos apoi tava din cuptor,am luat foaia de copt pe care era blatul….si am pus-o cu blatul in jos…pe un prosop umed; hartia de copt am udat-o putin..astfel incat blatul sa se desfaca usor;Am rulat apoi blatul in prosop…si l-am lasat la rece;
Am pregatit apoi crema din branza de vaci pe care am amestecat-o cu crema de vanilie(3/4 din crema am utilizat) ce o lasasem la rece.
Am desfacut apoi prosopul usor si am pus in mijlocul blatului crema nou obtinuta intinzand apoi si spre margini;Am rulat usor pentru ca pandispanul sa nu se rupa(atentie mare-mai ales ca acest aluat e foarte fraged-eu am luat pentru 5 secunde ochii de pe el…pentru ca fetita mea avea nevoie de mine…si s-a fisurat putin…dar am reusit totusi sa remediez acest lucru) si apoi am turnat deasupra ruladei restul de crema de vanilie si am presarat cu nuca de cocos;
Am dat totul la frigider,pana a doua zi dimineata:)!
Servim maxim 2 bucatele subtirele,ca desert sau gustare/zi.
Reteta poate fi incercata dupa varsta de 1 an si 8 luni-2 ani a copilasului dvs.!
Eu va doresc:Pofta Buna si Pitic Pofticios!
reteta imi face cu ochiul 🙂
Noua ne-a placut….sincer atat de tare..incat nu am mai reusit sa pun foto cu rulada feliata:))!