Pui cu garnitura de gutui caramelizate

Toamna si-a intrat in drepturi si suntem asaltati la tot pasul de noi arome imbietoare:)!

Pentru mine si fetita mea azi a fost o zi deosebita…in care ne-am distrat teribil,bucatarind cot la cot:)))…si partea cea mai nostima e  ca:Ne-a iesit:)!

Azi va vom prezenta ca si varianta de pranz:Pui cu garnitura de gutui caramelizate.

Reteta poate fi incercata de la varsta de 10-11 luni; De preferinta sub un an sa serviti practic pui cu compotel de gutui….fara a carameliza puiul in fructoza.

Ingrediente:

-5-6 pulpe de pui;

-ulei de masline extravirgin;

-oregano;

-un varf de cutit de sare de Himalya(la cei sub un anisor va lipsi cu desavarsire);

-apa;

-4-5 cuisoare;

-scortisoara praf(un varf de cutit);

-3 gutui;

-o lingura cu varf de fructoza.

Metoda de preparare:

Puiul se pune pe capacul intors al unei oale ,in care am adaugat apa;

Puiul este trecut printr-un amestec de ulei de masline,sare de Himalaya si oregano;Printre pulpe punem si cateva feliute de gutuie;

Se lasa la cuptor pana este gata,intorcandu-l de pe o parte pe cealalata;

Doua gutui se curata de coaja si se pun la fiert in putina apa cu fructoza,scortisoara si cuisoare…..si se lasa compozitia pe foc,pana cand apa scade si gutuile sunt usor caramelizate.

Puiul se serveste cald,alaturi de garnitura mai sus mentionata.

Eu va doresc:Pofta Buna si Pitic Mancacios!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s