Supa alba de ceapa cu cartofi

Aceasta reteta apartine culturii orientale,prin folosirea iaurtului in compozitia ei.

In forma ei de baza reteta continea in loc de iaurt lapte,dar nu am considerat-o ca fiind extrem de sanatoasa …asadar a trebuit sa fac modificari….si pentru ca sunt de mult timp pasionata ,asa cum bine stiti de arta culinara orientala….am imprumutat o idee mai veche de acolo…si anume folosirea iaurtului…intr-o cantitate mare.

Reteta poate fi incercata dupa varsta de un an a copilasului dvs.

Astfel ca si ingrediente aveti nevoie de:

-4 cartofi mari bio;

-4 cepe mici albe ,bio;

-marar si patrunjel bio-din belsug-cam cate o 1/2 legatura din fiecare;

-o telina mica,bio…rasa pe razatoarea cu gauri mici;

-50 grame de parmezan proaspat razuit pe razatoarea cu gauri mici;

-3 sau mai multe oua ecologice…functie de numarul de persoane pe care il aveti la masa.(ouale se fierb separat si se adauga in farfuria fiecaruia…in momentul servirii);

-1 litru iaurt de baut simplu;

-140 grame iaurt cremos simplu;

-chimen praf;

-cateva felii de paine integrala,neagra…sau combinatii de paine…pe care le aveti in acel moment in casa…pe care le veti taia sub forma de crutoane si le veti praji in cuptor.

-apa aproximativ 500 ml;

-putin unt ecologic sau ulei de masline extravirgin;

Dupa cum vedeti nu am folosit sare in compozitie…si asta deoarece am utilizat parmezan,care are o concetratie de sare usor mai crescuta.

Această prezentare necesită JavaScript.

Metoda de preparare:

Se curata,spala si taie ceapa solzisori si se pune pe foc…intr-un amestec de unt cald sau ulei de masline incalzit si putina apa,astfel incat sa fiarba inabusit…fara calire; se adauga ulterior cartofii taiati cubulete,verdeata combinata:marar si patrunjel tocate marunt…si se completeaza cu apa…pana la 500 ml;Se adauga in cursul prepararii telina rasa pe razatoarea cu gauri mici;

Dupa aproximativ 30 de minute de fierbere…se adauga un litru de iaurt de baut simplu si se mai lasa pe foc supa pentru 10 minute; se adauga si chimenul praf ( maximum 1/2 lingurita de chimen praf).

Seaparat se  prajesc in cuptor crutoanele de paine;

Am facut astfel o adaptare  a clasicei supe cu crutoane de paine si chimen cu o supa -ciorba orientala-prin folosirea iaurtului in cantitate mare,la care am adaugat o parte mediteraneeana:parmezanul.

Intr-o alta oala…se pune apa la fiert; Cand a inceput sa fiarba se adauga ouale unul cate unul;Dupa aproximativ 2 minute…se scot pe o farfurie;

Separat mai tocati putina verdeata:marar si patrunjel si radeti parmezanul.

Supa…care mai degraba are aspectul unei ciorbe….se serveste calda….cu crutoane de paine,verdeata,parmezan si ou…si suplimentar cateva lingurite de iaurt proaspat.

Fiind extrem de consistenta si calorica…puteti sa renuntati la felul doi:)

Eu va doresc: Pofta Buna si Pitic Mancacios:)!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s