Tocanita de cartofi cu carnita de vita.

Pana la varsta de un an a fetitei mele,marea majoritate a legumelor folosite in piureuri erau procesate doar la aburi….apoi dupa ce am depasit varsta de un an….am inceput sa gatesc la foc normal sau in cuptor-uneori cu extrem de mica fierbere a legumelor,pentru a-si pastra calitatile vitaminice,alteori insa am gatit normal,dar fara prajeli sau rantasuri….acest lucru…nu obisnuiesc sa il fac nici pentru noi-e un stil de viata pe care l-am adoptat din momentul in care am devenit o familie;

De-a lungul timpului am citit o serie lunga de carti de nutritie si unde am avut nelamuriri am cerut opinia specialistilor in acest domeniu-acest lucru conducandu-ma in final la adoptarea unui stil de viata cat mai sanatos.

In momentul in care in viata noastra a aparut copilul,am stiut ca voi mentine acest stil de viata inceput cu ani in urma;Evident….pentru noi adultii…uneori….mai facem exceptii de la regula….dar asta se intampla extrem,extrem de rar.

Bazandu-ma pe principii sanatoase si pe faptul ca :”Lucrurile bune se invata in copilarie”….am considerat ca aparitia acestui blog cu retete sanatoase pentru copii este absolut necesara si va  veni in ajutorul multor mamici de prichindei,care isi doresc o alimentatie cat mai sanatoasa si mai rationala pentru puiutii lor.

Aceasta reteta o puteti face incepand cu varsta de 1 an a copilasului dvs.,dat fiind faptul ca am utilizat in compozitia ei si rosii-aliment cu potential alergen.

Ingrediente:

-8 cartofi mici si medii bio;

-2 cepe :una mica si una medie-bio;

-fire de patrunjel bio tocate marunt;

-2 catei de usturoi bio;

-3 -4 rosii medii bio;

-cateva fire de  marar bio;

-carnita de vita-aproximativ 300 grame;

-apa;

-sare de Himalaya;

-ulei de masline extravirgin;

Cartofii i-am pus la fiert in putina apa;

Carnea am pus-o la fiert separat in putina apa cu ulei de masline extravirgin;

Dupa ce carnea a dat in 2-3 clocote,am varsat apa;Am pus apoi carnea taiata in bucati mici intr-o oala ceramica,impreuna cu ceapa taiata solzisori,usturoiul tocat marunt si rosiile taiate marunt.(pana la varsta de 1 an si jumatate aproape am preferat varianta de rosii la care le-am scos partea cu seminte….datorita potentialului lor aleregen,ulterior…am facut testare cu cantitati mici cu seminte….iar acum la un an si opt luni….las si partea de seminte ,in contextul in care leguma e fiarta),patrunjelul verde tocat marunt si cateva fire de marar tocat marunt…..si am adaugat apa cat sa treaca cu 2 degete peste toata compozitia; Am pus oala la cuptorul preincalzit la 180 grade celsius;Cand apa a scazut considerabil…am adaugat cartofii fierti separat ,dar evident fara apa in care au fiert si am mai lasat la cuptor pentru inca 10 minute.

Am servit cald cu painica si cateva lingurite de smantana.

Eu va doresc:Pofta Buna si Pitic Mancacios!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s