Piure de cartofi cu marar si ceapa

Suntem in plin sezon al racelilor….si astfel uneori trebuie sa adaptam mancarea astfel incat sa aiba si un rol curativ.

Reteta poate fi incercata incepand cu varsta de 10-11 luni a copilasului dvs.

Pentru aceasta reteta avem nevoie de:

-4 cartofi medii,bio…spalati bine,curatati si taiati rondele;

-1/2 ceapa mica bio,tocata cat mai marunt;

-cateva fire de marar,bio;

-sare de Himalaya -un varf de cutit(doar la cei cu varsta peste un an);

-50 -70 ml lapte de mama sau lapte bio delactozat sau lapte formula-depinde de varsta copilului….si daca mama mai are sau nu lapte propriu atunci cand face aceasta reteta.

-10 ml de ulei de masline extravirgin;

-o bucatica mica de unt ecologic;

Cartofii se fierb in apa cu putina sare de Himalaya;Cand sunt gata fierti, se paseaza petru a obtine un piure din ei; se amesteca cu lapte,unt si ulei de masline;Cand piureul este gata se adauga mararul tocat marunt si ceapa tocata la fel de marunt,amestecand usor ,la foc mic.

Se servesc calzi ca garnitura langa carnita.

Eu va doresc:Pofta buna si Pitic Mancacios!

2 gânduri despre &8222;Piure de cartofi cu marar si ceapa&8221;

  1. azi am facut pentru baietelul meu aceasta delicioasa reteta si a fost un real succes. voi continua de acum incolo pentru ca sigur imi va fi de ajutor, mai ales ca si stefi al meu e deschis gusturilor noi ……multumesc raluca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s