Pilaf de orez cu morcovi si carnita de pasare

E o varianta foarte buna de felul doi…hranitoare,extrem de consistenta  si care poate fi incercata de la varsta de un anisor a copilasului dvs.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de :

-1/4 de cana de 200 ml  cu orez brun;

-1/2 de ceapa verde  sau o ceapa alba mai micuta;

-2 polonice de supa de pui proaspat facuta;

-1 morcov fiert din supa,taiat marunt;

-150-200 grame carne de pasare ( pui,gaina,cocos,bibilica) fiarta in supa si taiata apoi foarte marunt;

-1 lingurita de ulei de masline extravirgin;

-putin unt ecologic;

-sare de Himalaya;

-apa Carla Baby Wasser;

Se pune untul la incalzit intr-o craticioara; cand e gata cald  se trage cratita de pe foc, se adauga  ceapa taiata maruntel,putina sare de Himalaya si orezul spalat bine…si se amesteca usor; se toarna apoi un polonic si jumatate de apa Carla Baby Wasser si se lasa  la foc mic ,sa scada usor;

Cand orezul e aproape fiert, se adauga morcovul taiat marunt,carnita de pasare maruntita ,lingurita de ulei de masline si cele doua polonice de supa de pasare; Se mai lasa sa fiarba pana cand orezul aproape integreaza supa; Se da apoi de pe foc si se acopera cu capacul oala pana la servire;

Se serveste cald….eventual si cu putin iaurt sau smanatnica semidegresata (grasime 10-12%maxim) adaugata  in farfurie inainte de a papa puiutul dvs.

Eu va doresc :Pofta Buna si Pitic Mancacios!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s