Ghiveci cu ou si carnita de pasare.

Se spune ca: „Omul cat traieste invata!”….o zicala cu care sunt perfect de acord…caci ideea pranzului meu de azi a pornit de la o reteta pe care a facut-o prietena mea in vacanta noastra din aceasta vara.

Cu siguranta nu m-as fi gandit inainte sa asociez cartoful in ghiveci cu ouale:)…dar iata ca se poate si e foarte bun!

Ideea de baza porneste practic de la reteta prietenei mele,care are  si ea un blog cu mancare pentru adulti….dar compozitia finala…..imi apartine:)!

Trecem printr-o perioada in care apar ultimele maselute si se definitiveaza cresterea caninilor…perioda as zice, deloc usoara….care evident atrage dupa sine mai multa grija in ceea ce papa copilasul……asadar am ales azi legume extrem de placute de fetita mea si usor masticabile.

Reteta poate fi incercata dupa varsta de un an si jumatate a copilasului.

Ingrediente:

-11 cartofi noi mai micuti,curatati de coaja,spalati si taiati ca pentru o tocanita;

-4 rosii cherry si o rosie mare,tocate mai marunt;

-patrunjel verde tocat marunt;

-ulei de masline extravirgin;

-sare de Himalaya-un varf de cutit;

-3 ardei grasi colorati mai micuti,taiati mai grosier;

-3 cepe albe mici taiate grosier;

-3 oua;

-100 grame cascaval tip schwaitzer

-150 grame carnita de pui,fiarta separat …care se adauga taiata marunt in farfurie;

Am pus toate ingredientele la foc mic si am adaugat apa cat sa treaca usor peste ele( exceptie ouale…care le-am pus la sfarsit);

Am lasat mai mult la fiert…astfel incat toate legumele sa fie foarte moi,apoi am adaugat cele 3 oua bine batute si am amestecat pana ce compozitia s-a omogenizat si ouale au fost preparate termic corespunzator;

Am stins apoi focul si am pus capacul pentru 15 minute;Dupa 15 minute am adaugat 100 grame de schwaitzer razuit pe razatoarea cu gauri mici….distribuindu-l uniform si am acoperit din nou oala;

Inainte de servire am amestecat totul inca o data pentru a patrunde cascavalul si spre interior;

Am servit cald,adaugand si carnita de pui maruntita in intreaga compozitie si  cu garnitura de  salata de sfecla proaspat facuta in casa;

Eu va doresc: Pofta Buna si Pitic Mancacios!

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Ghiveci cu ou si carnita de pasare.&8221;

  1. V-a placut? A papat si Mara? Si eu mai pun carnita la mancarea asta, dar de cele mai multe ori o fac fara carne si o papam cu mamaliga.

    PS Imi place mai mult varianta asta de background, sunt mult mai usor de citit retetele!

    • Da…sa stii ca ne-a placut mult…..eu si Mara am fost incantate maxim:)….si Dali a gustat….dar el e pasionat de retetele mele arabesti si tocmai mai facusem una ….asadar el s-a ocupat mai mult cu „devoratul” celeilalte!
      O sa incerc si eu varianta cu mamaliguta…sigur e foarte buna!!!
      Merci….asa mi s-a parut si mie cand am ales varianta asta….ca multa lume imi zicea ca sunt usor mai greu de citit retetele cu fostul background!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s