Varianta de pranz.

Dupa aproape 3 saptamani de pauza blog,din care 2 le-am petrecut departe de tara…intr-un concediu fabulos cu mult soare,mare si munte in acelasi timp si distractie pe cinste pentru intreaga familie,iacata ca revin  si scriu un nou articol.

Varianta de pranz pe care v-o propun azi este: Chiftelute din piept de pui,coapte in  cuptor cu cartofi noi ,natur cu patrunjel si ulei de masline si sos de dovlecel.

Eu am pregatit acest pranz pentru intreaga familie…asadar veti avea aici cantitati aproximative pentru 3 persoane ,pentru maximum 2 zile;

Aceasta varianta de pranz poate fi servita incepand cu varsta de 10-11 luni a copilasului dvs.

Ingrediente:

-10-11 cartofi noi mai micuti,Bio;

-500 g file din piept de pui pe care il veti trece prin masina de tocat carne;

-o legatura de marar;

-o legatura de patrunjel;

-o felie de paine ,fara coaja( doar la copilasii peste un anisor);

-un ou ecologic( la copilasii sub un anisor se va folosi doar galbenusul de ou in amestecul pentru chiftelute);

ulei de masline;

-un dovlecel mediu,Bio;

-o ceapa medie ,Bio;

-sare de Himalaya;

-apa Carla Baby Wasser;

-150 ml lapte :de mama daca mai exista daca nu lapte formula sau la cei peste 1 an si jumatate se poate utiliza si  lapte delactozat;

-0 lingura de faina 000( la copilasii sub anisor se poate utiliza faina de orez ,din cerealele fara lape inclus pentru bebelusi si copii);

-o lingura smantana degresata pentru cei peste un an; sub un an iaurt usor mai cremos;

Se pun la fiert in putina apa cu sare cartofii cu tot cu coaja ,dupa ce in prealabil i-ati spalat bine de tot;

Dovlecelul se curata de coaja, se spala, se inlatura partea cu samburi si apoi se da pe razatoarea cu gauri mari;

Se pune apoi intr-o cratita cu putina sare si ulei de masline si se amesteca compozitia la foc mic pentru 20 de secunde,se adauga apoi paharul cu lapte in care ati dizolvat in prealabil faina si se omogenizeaza pe foc compozitia pana la obtinerea unui sos mai grosut; Se ia apoi de pe foc si se adauga 1/2 legatura marar tocat marunt ,impreuna cu lingura de smanatana sau iaurt si se repune pe foc compozitia amestecandu-se continuu….maximum 5 minute…pentru a nu se branzi compozitia;

Se ia apoi de pe foc sosul de dovlecel si se lasa sa mai stea cu capacul asezat peste el pentru inca 10-15 minute;

Dupa ce cartofii au fiert ,se curata de coaja, se taie rondele mai maricele,se  adauga un strop de ulei de masline extravirgin si 1/2 legatura marar tocat extrem de fin …asta pentru copilasii carora le plac verdeturile.

Carnea de pui tocata se amesteca cu 1/2 legatura de marar si 1/2 legatura patrunjel verde tocate marunt,  o ceapa data pe razatoarea cu gauri mici,o felie de paine inmuiata in lapte,un ou bine batut si f.putina sare de Himalaya;

Se fac apoi cu mainile ude mingiute de carnita si se pun intr-o tava care a fost in prelabil bine unsa cu unt;                                                                                    ( eu folosesc o varianta de unt ecologic ).

Se pune apoi tava in cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade pentru maximum o ora….depinde de fiecare cuptor in parte …si se adauga din 10 in 10 minute cate putina apa in tava…..si se intorc in acest interval de cel putin 4 ori chiftelutele de pe o parte pe alta.

Se serveste cald.

Eu va doresc: Pofta Buna si Pitic Mancacios!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s