Prajitura cu cirese

Aceasta reteta poate fi folosita in principiu,  incepand cu varsta de 3 anisori a copilasului dvs.,evident insa ca daca aveti un copilas peste 1 an si jumatate in casa….si faceti aceasta prajitura pentru adultii din familie sau pentru musafiri…veti utiliza fructoza alimentara praf in compozitie astfel incat sa nu fiti puse in ipostaza de a vedea un pitic plangacios care cere din ce papati voi si voi sa fiti in imposibilitatea de a i da  macar putin:)!( atentie insa…prajitura e extrem de consistenta ca si  compozitie si e bine sa va limitati la 1/2-max.1 bucata de prajitura/zi la copilasii  sub 3 anisori.)

Aluatul este unul foarte simplu ca si idee de baza  si poate fi folosit atat pentru pandispanuri cat si checuri….sau orice prajitura cu continut de fructe:

-420 gr faina ( eu am utilizat faina alba 000)
-240 gr zahar brun sau 5 linguri de fructoza alimentara praf;
-5 oua;
-210 gr ulei;
-90 gr lapte delactozat ;
-1/2 praf copt( 5 grame praf de copt) ;

Ideea de baza a aluatului ,nu imi  apartine-ea apartinand Laurei Adamache-dar pentru ca mi-a placut si am incercat-o de mai multe ori pot certifica ca merita efortul de a incerca acest aluat cu cantitatile exacte mai sus mentionate( diferenta a constat in faptul ca eu am utilizat lapte delactozat-fiind un lapte mai usor digerabil ,fructoza….sau zahar brun atunci cand fac prajituri de  orice fel….pentru ca au un indice glicemic mult mai mic).

Ca si modalitate de preparare:

Se mixeaza cateva minute zaharul cu ouale pana cand zaharul s-a dizolvat in compozitie(asta in cazul in care utilizati zahar brun si nu fructoza alimentara praf) si obtineti o compozitie cu consistenta densa,cremoasa, dupa care se adauga uleiul si se  mai mixeaza aproximativ 2-3 minute, apoi laptele si se mixeaza din nou 2-3 minute , la sfarsit se adauga  faina amestecata cu praful de copt.

Intr-o tava mare  de teflon  tapetata cu unt sau ulei de masline  si faina, adaugam aluatul si punem deasupra 750-800 g de cirese , mari si dulci , carora   le-ati scos in prealabil samburii.
Bagam prajitura la 180 grade cuptor preincalzit pentru 35 minute.

Se taie din tava in momentul cand nu mai e fierbinte si se serveste.

Eu va doresc: Pofta Buna si Pitic Mancacios!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s