Lipie libaneza cu legume proaspete si parmezan.

Azi va propun o reteta de mic dejun pentru copilasii de peste un anisor,mari iubitori de legume proaspete:).

Reteta poate fi adaptata astfel incat sa alcatuiasca si un pranz rapid ,in cazul in care adaugati carnita fiarta sau ou fiert ,pe langa mixul de legume si parmezan.

Aveti varianta sa va faceti propriile lipii libaneze in casa…daca stiti sa faceti paine…nu e foarte greu, sau aveti varianta sa le luati gata cumparate-dezavantajul la cele gata cumparate este ca au si sare in compozitie si va trebui sa limitati cantitatea de parmezan adaugata in lipie.

Ca si ingrediente:

-1/2 rosie marime medie tocata marunt;

-1/2 castravete proaspat mai mic tocat marunt;

-putin usturoi nou tocat marunt;

-cateva frunze de busuioc tocate maruntel;

-o maslina diet neagra tocata mai maruntel;

-varza proaspata taiata fideluta…cateva firisoare ( optional);

-5 grame parmezan razuit la o lipie;

-1/4 lingurita ulei de masline pentru uns lipia;

-carne de vita,pui,gaina,cocos,curcan,peste…etc la alegere( optional…doar daca doriti acest fel de mancare pentru pranz);

-ou fiert si taiat marunt (optional).

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade celsius;

Se unge o lipie libaneza mai micuta pe ambele parti cu ulei,se adauga ingredientele de mai sus -se pune o scobitoare in mijloc pentru a nu se deschide lipia si se da la cuptor pentru maximum 2 minute-astfel incat aceasta sa fie inca moale si nu crocanta si sa nu isi piarda din valorile nutritive legumele adaugate;

Se serveste calda ,cu iaurt langa ( optional); se taie soldatei de lipie…dar doar unul cate unul pentru a impiedica uscarea lipiei pana cand puiutul termina de papat din gurita cate un soldatel;

Eu va doresc :Pofta Buna si Pitic Mancacios!

6 gânduri despre &8222;Lipie libaneza cu legume proaspete si parmezan.&8221;

  1. arata f.bine lipia Marei, f.satioasa cu carne sau ou

  2. Buna! Am descoperit de curand blogul tau. Interesante idei! Ceea ce nu stiam este ca pt copiii pana in 2 ani este indicat parmezanul. Piciul meu are 1 an si 3 luni si nu i-am dat pana acum. Multumesc!

    • Buna Adriana!
      Ideea creeari acestui blog a fost aceea de a ajuta tinerele mamici sa se descurce cat mai bine din punct de vedere culinar cu puiutii lor,mai ales ca intotdeauna cand scriu un articol il fac in cunostiinta de cauza,data fiind pregatirea mea medicala si totodata „experientele” mele pozitive culinare atat cu copilul meu cat si cu alti copilasi.
      In ceea ce priveste parmezanul…sper ca ai reusit sa citesti din blogul meu ,articolul:Diferentele intre Parmigiano Reggiano si Grand Pandano….-e extrem de important sa fie citit,inainte de a fi utilizat parmezanul si totodata e important sa stii ca …ai voie sa folosesti parmezan dupa implinirea varstei de un an…dar cu moderatie…vezi gramaje utilizate in retetele mele si totodata e important sa iei in calcul ca in acea zi sa nu mai utilizezi sare in alimentatia copilasului,in mancarici:)!
      O zi buna tie si piticutului tau:)!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s