Painici cu ou,mozzarella si legume ,la cuptor.

Odata cu cresterea copiilor….trebuie sa facem fata cat mai bine si sa incercam sa ne adaptam din mers cu noile lor preferinte culinare , cat si cu tendinta de autonomie in servirea mesei,pe care acestia incep sa o manifeste dupa varsta de un anisor;

Piticotii nostri ,odata cu trecerea peste varsta de un anisor, sunt tot mai atenti la tot ceea ce se intampla in casa…la felul in care ,noi adultii sau fratiorii lor mai mari mananca….la gesturi,mimica….si in incercarea de a ne imita….incep sa manifeste tendinta la autonomie ,sa isi expuna dorinta de a manca singurei ,fara a fi prea mult ajutati de noi adultii:)…..e momentul in care e bine sa il lasi pe copil sa incerce singur cat mai mult din ceea ce inseamna textura si consistenta unei mancari….la inceput….totul va fi mai greoi….vor manca mult cu manutele….vor incerca din cand in cand sa isi foloseasca ustensilele:lingurita,furculita….dar abilitatea de a duce la bun sfarsit actiunile de a manca singurei cu propriile lor ustensile va veni muult  mai tarziu…dupa un an si jumatate…la unii chiar dupa varsta de doi anisori,ceea ce inseamna…ca tu…mamico va trebui sa stai prin apropiere ,pentru a-ti ajuta puiutul ,atunci cand suparat si obosit de prea multe incercari da semne ca doreste sa fie ajutat:)!

Azi va propun o varianta de mic dejun interesanta si totodata usor de mancat de piticoti….daca o taiem in soldatei mai mici sau mai mari ,pentru a-i usura munca puiutului; Varianta de mic dejun se numeste:Painici cu ou,mozzarella si legume,la cuptor.

Reteta se preteaza a fi facuta dupa varsta de un an.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de :

-un galbenus de ou batut bine;

-2-4 feliute de painica;( de obicei 2 sunt mai mult decat suficiente pentru micul dejun ,dar e bine sa mai ai in plus inca 2 ,in cazul in care puiutul mai vrea :)…);

-2 felii de mozzarella;

-ardei gras,rosii,masline diet…taiate maruntel….cateva felii mai micute din toate aceste ingrediente;

Se incinge cuptorul la 180 de grade celsius;Se trec painicile prin galbenusul de ou bine batut;se pune intre fiecare 2 painici -o felie de mozzarella si cateva legume;se face practic un sandwitch din cele doua painici si se baga in cuptorul preincalzit,pe o tava  nonaderenta sau cu hartie de copt daca tava e aderenta si se lasa pentru cateva minute…pana cand mozzarella incepe sa se topeasca usor.

Se scot din cuptor si se servesc calde,taiate soldatei…ca sa se si raceasca putin amestecul interior ,asta pentru a evita o arsura a puiutului.

Eu va doresc:Pofta Buna si Pitic Mancacios!

2 gânduri despre &8222;Painici cu ou,mozzarella si legume ,la cuptor.&8221;

  1. 🙂 varianta light a retetei „mozzarella in carozza” ,nu am facut niciodata la cuptor ,doar prajite in ulei (adevarul ca prajite in ulei au f.multe calorii si greu de digerat si odata mancate nu le mai faci luni de zile)…cred ca varianta asta e mult mai buna si mai sanatoasa…multumim de idee🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s