Supa crema de conopida cu legume.

Au trecut doua zile si nu am apucat sa mai public nimic si asta pentru ca am avut un program solicitant,cu multe treburi de rezolvat,facut meniuri pentru a fi date spre preparare in bucataria Gradinitei „Tom si Jerry” si in primul rand pentru ca sunt mamica ,iar fetita mea a crescut si ca atare si atributiile mele au crescut-jocul reprezentand unul dintre cele mai importante si prioritare aspecte dupa mancarica si odihna,in aceasta etapa de dezvoltare a copilului meu.

Atunci cand copilul creste,trebuie sa gasesti mereu resurse in tine si sa te reinventezi ,astfel incat fiecare moment al zilei sa fie unul cat mai placut si din care  copilul tau sa invete cat mai mult.

Daca la inceputul diversificarii si mult timp dupa aceea copilasii iubesc culorile,iar meniurile si tacamurile lor trebuie sa fie cat mai viu colorate si sa aveti cat mai multe culori in mancarici si cel putin 3-4 castronele viu colorate,de culori diferite pe care sa le tot schimbati…atunci cand copilasii trec de pragul varstei de 1 an si 2-3 luni o sa constatati ca e exceptional daca veti avea in casa vesela cu personaje din desenele animate favorite si nu numai, ale piciului;Masa se va transforma intr-o adevarata distractie….cand vom porni in cautarea zanelor din farfurie,a lui Pluto,Minnie sau Mickey Mouse….si uite asa…mancarica va fi papata cu o si mai mare placere.

Culorile si diversitatea lor joaca inca roluri fundamentale si astfel este esential, ca pe langa distractia cautarii de pitici,soricei sau zane prin farfurie, sa avem si un design sau o paleta larga de culori in continutul meniului;

Eu azi am pregatit :Supa crema de conopida cu legume si in timp ce papam o cautam pe Clopotica-celebru personaj dintr-un desen animat de Walt Disney….care noua ne place foarte muuuuult:)!

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de:

-1/4 dintr-o conopida noua ,mai maricica;

-1/2 rosie;

-4 morcoviori noi;

-o ceapa verde;

-2 catei dintr-un usturoi nou;

-2 bucati de patrunjel nou;

-cateva feliute de ardei gras:galben  si verde am optat eu;

– radacina si frunze de telina-4,5 bucati;

-apa Carla Babywasser;

-sare de Himalaya;

-o lingurita de ulei de masline;

-un varf de cutit de chimen macinat;

-4-5 fire de marar;

-3-4 fire de tarhon.

-3-4 lingurite de bebelus de smantana degresata.

Se pun la fiert toate ingredientele,cu exceptia mararului,tarhonului si a smantanii;

Se lasa la fiert pana cand au consistenta dorita; Se trage apoi oala de pe foc,se scot frunzele de telina,patrunjelul care se arunca si se lasa celelalte ingrediente tocate marunt,anterior fierberii; Se va scoate apoi conopida ,impreuna cu putina supa,cateva bucatele de morcovi si cateva radacinute tocate marunt de telina si se vor blendui;Se adauga apoi crema astfel obtinuta peste supa,se repune pe foc,adaugandu-se mararul si tarhonul tocate marunt si se amesteca la foc mic;Se stinge apoi focul si se adauga 3-4 lingurite de smantana degresata(10 -12% grasime) si se amesteca usor pana cand smantana se omogenizeaza.

Se serveste calda cu painica neagra Bio, alaturi.

Pentru copilasii cu varsta sub un anisor si chiar si la cei de 1 an si 2-3 luni,vom folosi iaurt in loc de smantana; Sub un anisor,nu vom servi cu painica alaturi.

Eu va doresc:Pofta Buna si Pitic Mancacios!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s