Fenel cu legume si suc de rosii proaspat,gratinat cu parmezan la cuptor.

Pentru a vedea proprietatil deosebite ale fenelului cititi reteta anterioara de Mancarica de mazare proaspata cu fenel si carnita de cocos.

Ca si ingrediente necesare pentru a prepara aceasta reteta,aveti nevoie de:

-2 bucati de fenel (daca veti face o cantitate mare de mancare,pentru intreaga familie,pentru  doua zile);

-un morcov tanar;

-radacina de la o telinuta( partea verde a telinutei,fara frunze);

-o ceapa noua cu tot cu frunze;

-2 cani suc proaspat de rosii-stors la robotul prin presare la rece-e modalitatea prin care veti obtine suc si pasta de rosii,eliminand astfel cojile si samburii de rosii-cunoscuti pentru potentialul lor alergen la bebelusi si copilasi;

-10 grame parmezan de tipul Parmigiano Reggiano proaspat ras pe razatoarea cu gauri mari;

-o bucata de unt;

-supa de zarzavat sau un polonic de apa Carla Babywasser;

Se pune fenelul la fiert separat in apa pentru 20 de minute; Se scurge apoi de apa si se lasa pe o farfurie;

Intr-o tigaie de teflon se pune bucatica de unt pana se incalzeste si se topeste usor;Se trage tigaia de pe foc si se adauga ceapa verde tocata marunt,radacina de telina tocata marunt, morcovul tocat marunt si se amesteca usor; Se adauga apoi bucatile de fenel si se repune pe foc,turnand un polonic de supa proaspata de zarzavat peste sau daca nu aveti facuta atunci apa Carla Babywasser; Se acopera tigaia si se lasa la fiert pana cand apa scade aproape total;

Se adauga apoi sucul si pasta de rosii proaspat stoarse si se mai lasa pe foc pana cand sucul si pasta inglobeaza aproape toata compozitia de legume;Se ia apoi de pe foc si se pune compozitia intr-un vas de iena sau un vas ceramic rezistent termic,se adauga peste parmezanul razuit si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade celsius panca cand parmezanul se topeste si formeaza o usoara crusta.

Se serveste cald cu carnita langa sau cu alte garnituri:gen Rizi-Bizi ,care este un amestec de orez cu mazare.(daca folositi acest amestec de orez cu mazare….atunci copilasul va trebui sa aibe cel putin 1 an si 3-4 luni si sa mai fi papat mazare sau orez pana atunci; acest amestec nu se da copiilor sub 1 an si totodata  nici mancarica nu va fi recomandata sub un an…datorita continutului in parmezan si rosii intr-o cantitate putin cam mare; daca doriti sa dati acest fel de mancarica copilasilor sub un anisor,nu veti pune foarte mult suc de rosii si nu veti adauga parmezan-va fi practic un mix de legume cu putin sos de rosii si carnita…).

Forma de prezentare din imagine…nu va contine sunculita-farfuria din imagine cu sunculita este pentru adulti sau pentru copilasii peste 5 anisori; cantitatile vor fi mult mai mici pentru copilasi peste 1 anisor:

-1/2 lingura de Rizi-Bizi cu o lingura de fenel cu legume si suc de rosii proaspat gratinat cu parmezan.

Eu va doresc:Pofta Buna si Pitic mancacios!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s