Mix de legume la aburi cu sos alb.

Pentru aceasta reteta veti avea nevoie de:

-cateva buchetele de conopida proaspata;

-cateva buchetele de brocoli proaspat;

-2 cartofi noi;

-o telinuta;

– 8-10 boabe de mazare.

Pentru sos:

-lapte de mama: 100 ml sau lapte formula….sau un mix din cele doua,daca laptele de mama nu mai este in cantitate suficienta;

-5 grame parmezan proaspat razuit;

-2 linguri cereale fara lapte inclus.(cereale fara adaos de gusturi,gen :vanilie,mere ,etc….; cereale simple din faina de orez de la Topffer sau orice alta firma, sau varianta 7 cereale-pentru cei peste un an-o gasiti la firma Milupa).

-2 bucatele de unt;

-o lingurita ulei de masline;

-30 de grame carne de cocos,pui sau curcan fiarta separat si taiata marunt ;

-iaurt natural: 2 linguri.

In cazul utilizarii laptelui formula el se va prepara conform indicatiilor de pe cutie,in aceeasi modalitate in care pregatiti laptele copilasului in mod obsinuit.

Toate aceste ingrediente se vor mixa intr-un bol , cu exceptia carnii si a iaurtului, si apoi se vor adauga intr-o oala ce va fi pusa la foc mic si veti amesteca continuu , pana la omogenizarea si usoara ingrosare a intregii compozitii.

Cand sosul este gata , se ia de pe foc se adauga carnita maruntita si 2 linguri de iaurt -la temperatura camerei.

Legumele vor fi gatite la aburi pentru 20 de minute-eu folosesc un robot de la firma Tefal pentru aceasta operatiune,dar nu are importanta de la ce firma este robotul pentru gatit la aburi;

Se va servi cald:legume -bucatele mai mici pentru cei care pot musca si mesteca alaturi de sosul obtinut  si cu o feliuta de painica….pentru copilasii sub un anisor care nu pot papa legume se vor blendui si si se vor amesteca in sos.

La cei cu varsta sub un anisor ,nu veti pune in compozitie parmezan si nu veti da painica;

La cei peste un anisor -dat fiind faptul ca parmezanul e o branzica mai sarata,nu veti utiliza sare la nici unul din preparatele gatite, sarea va fi luata practic din parmezan;E o regula generala care trebuie tinuta minte:de cate ori utilizam parmezan sau alte branzici mai sarate,mancarea va fi gatita fara adaos de sare;

Eu va doresc:Pofta Buna si Pitic Mancacios.

2 gânduri despre &8222;Mix de legume la aburi cu sos alb.&8221;

  1. Am preparat azi sosul – delicios.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s