Crema de capsune.

Dupa cum bine se stie, capsunele intra in categoria alergeni alimentari,motiv pentru care ele nu vor fi date bebelusilor ci doar copiilor cu varsta peste un an,de preferat chiar peste un an si jumatate.

Daca ele se vor da copiilor peste un an,va trebui taiata usor partea ce inveleste capsuna,practic partea pe care sunt semintele;

Pentru aceasta crema veti avea nevoie de :

-200 grame de capsune, spalate bine , ce vor fi date printr-un robot de bucatarie -de preferinta unul cu presare la rece , de oarece acesta inlatura de la sine partea cu seminte a fructului; daca nu aveti puteti blendui intreaga compozitie si apoi sa treceti pasta rezultata printr-un tifon ,pentru a indeparta semintele ramase in compozitie.

-un ou- veti separa practic albusul de galbenus; albusul il veti bate bine cu mixerul,pana veti obtine o spuma groasa-ca o crema;

– 250 de grame de branza de vaci mai grasa- de preferat o branza de vaci mai cremoasa- eu am folosit o branzica de vaci de la firma Lacteea;

-2 linguri de fructoza alimentara praf;

Fructoza o veti pune pe foc pana se va dizolva usor….aproape pana la caramelizare,veti adauga apoi peste ea sosul de capsune obtinut  la robot si veti amesteca la foc mic ,pana fructoza se va integra usor in sos;

Se ia apoi compozitia de pe foc….se lasa sa se raceasca usor si se adauga apoi branzica de vaci si se amesteca energic;

Daca puiutul dvs. nu are alergie la albus, veti adauga jumatate din albusul batut spuma , la aceasta compozitie si veti amesteca energic ,punand din nou compozitia pe foc ,pentru un minut;

Lasati apoi la racit si cand e doar calduta,turnati compozitia obtinuta peste restul de albus batut spuma si amestecati usor cu un tel, de sus in jos,astfel incat sa aerati continuu compozitia;

Turnati apoi in cupe de inghetata sau de budinca si dati la frigider pana a doua zi; inainte cu o ora de a-i  servi desertul micutului scoateti cupa din frigider.

Daca piticul are probleme cu albusul, puteti sa nu puneti albus in compozitie si sa dati la frigider doar ceea ce ati obtinut prin mixarea fructozei,cu sosul de capsune si  branzica  de vaci- e chiar mai indicat sa faceti asa, deoarece in compozitia cu albus-aveti practic o parte si de albus crud, neprocesat termic, care are risc crescut alergen , chiar si la copilasii non-alergici la albusul de ou- ma refer la cei cu varsta peste un an.

Aceasta reteta poate fi insa incercata in forma ei normala , cu albus in compozitie, dupa 2,5-3 anisori.

Inainte de servire puteti taia deasupra cremei de capsuni, cateva bucatele de capsuna proaspata , pentru a da un aspect vizual crescut compozitiei!

Eu va doresc: Pofta Buna si Pitic Mancacios!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s