Salata cu paste si somon

Este o reteta  deosebit de gustoasa,care poate fi servita atat rece cat si calda,este usoara din punct de vedere digestiv si extrem de gustoasa, putand fi incercata de intreaga familie.

Pentru a o prepara aveti nevoie de:

– o rondea de somon,pe care o veti spala si o veti gati apoi la cuptor cu legume, in acelasi mod in care gatiti obisnuit pestele la cuptor;

– o mana de paste  pe care le veti pune la fiert in putina apa Carla Babywasser (aici este ideal sa folositi o varietate de paste spiralate,colorate-fara gluten ,le gasiti in magazinele Bio….culorile verde si rosu care apar in paste,pe langa cea crem obisnuita se datoreaza faptului ca la fabricarea lor s-au utilizat rosii si spanac); sigur ca daca veti gasi aceste paste Bio ,avand si gluten inclus nu este nici o problema,atata timp cat copilul are varsta peste un an si nu sufera de intoleranta la gluten; personal le-am cumparat pe cele fara gluten,  avand ca  motivatie faptul  ca sunt mai usor digerabile ;

-2-3 buchetele de brocoli , pe care le veti gati la aburi;

-3 rosii cherry gatite tot la aburi;

-4-5 lingurite de iaurt-eu am folosit o varianta de iaurt cu probiotic inclus-gen Activia;

– menta proaspata sau chives :2-3 frunzulite-tocate ;

– 2 bucatele de unt  ecologic sau Bio;

-parmezan razuit: aproximativ 5 grame (optional-puteti sa nu folositi deloc…e la fel de gustoasa reteta si fara el );

-cateva bucatele de avocado (optional).

Pastele calde se vor amesteca cu 1/2 de rondea de somon,curatat de oase si taiat marunt, cu rosiile fierte la aburi si taiate putin mai marunt sau pasate usor cu furculita,de pe care veti desprinde pielita…si functie de toleranta si varsta micutului veti lasa rosia cu samburi sau nu .( sub un an si la copiii alergici,chiar si peste un an-varianta cu samburii de la rosie scosi), cu brocoli taiat marunt si menta maruntita sau chives maruntit-depinde ce aveti dvs. in casa in acel moment;

Peste acest amestec se vor pune cele 2 bucatele de unt -care se vor topi datorita amestecului cald si eventual parmezanul razuit si cateva bucatele de avocado;

Veti adauga la sfarsit 4-5 lingurite de iaurt si veti amesteca totul;

Poate fi servit imediat cald-e delicios…dar totodata daca piticului nu ii e foame atunci  poate fi servit si rece, la temperatura camerei.

Veti avea in imagini:o varianta servita cald,fara parmezan inclus si o varianta servita rece,cu parmezan.

Eu va doresc: Pofta Buna si Pitic Mancacios!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s