Curcubeul din farfurie.

Am intitulat aceasta reteta cat se poate de sugestiv,deoarece acesta este si modul in care arata ceea ce va mananca piticul dumneavoastra.

Asadar ,pentru reteta veti avea nevoie de:

-ardei gras-3 bucati de culori diferite:eu am ales pentru aceasta reteta- ardei gras rosu, verde si galben; De preferat ar fi ca acesti ardei sa fie Bio;

Se vor taia cate 3 jumatati din fiecare ardei,se vor curata de samburi;

-faina de malai Bio-din care veti face o mamaliguta;

-apa Carla Babywasser;

-mozzarela sau parmezan (de preferat ar fi sa utilizati mozzarela si doar putin parmezan…dar depinde foarte mult si de ce veti avea in casa in acel moment din cele doua)-aproximativ 20 de grame de mozzarela si 5 grame de parmezan; daca aveti doar parmezan….atunci aproximativ 10 grame parmezan;

-unt Bio sau ecologic-o bucatica;

-lapte de mama-20 de ml sau lapte formula….la cei peste 3-4 anisori putand fi utilizat o varianta de lapte delactozat ( la noi pe piata existand in acest moment 3 firme ce produc acest lapte:doua nemtesti -in care cantitatea de lactoza din lapte e minima si o firma romaneasca La Dorna Dimineti Lejere);

-cateva fire de broccoli, conopida, morcov care se vor gati la aburi-eu utilizez un aparat pentru gatit la aburi de la firma Tefal, dar nu conteaza in prealabil firma….legumele putand fi gatite la aburi ,chiar si pe Bain-Marie (asa cum obisnuiti sa faceti unele creme pentru prajituri).

-un iaurt facut in casa sau iaurturi de tipul Activia Natur sau Danone Nutry Day Natural;

-un polonic de supa proaspat gatita, de zarzavat sau de pui;

Cand mamaliguta este gata se vor umple cele 3 jumatati de ardei cu mamaliguta, dar in asa fel incat sa nu iasa din ardei mamaliguta;

Deasupra se va rade mozzarela sau parmezan si se vor pune intr-un vas de iena in care ati pus in prealabil un polonic de supa….cat sa ajunga pana la jumatatea ardeiului,dar sa nu il depaseasca sau sa atinga partea de umplutura.

Se vor da la cuptorul incalzit,la 180 de grade, pentru aproximativ 45 de minute…sau pana cand ardei sunt usor copti si deasupra lor ,umplutura a facut o crusta;

Se servesc calzi….taiati cate putin din fiecare ardei cand ii puneti puiutului in farfuriuta,deasupra lor se va pune o bucatica de unt si laptic;Se vor taia ulterior mai maruntel-pentru a fi usor mancati de prichindel; Pe farfuriuta veti mai adauga  cele cateva fire de broccoli, conopida si morcov fierte la abur..iar deasupra lor veti pune putin iaurt ;

Noi am papat acest fel de mancare si cu cateva feliute de carnita de vita!

Eu va doresc : Pofta Mare si Pitic Mancacios!

2 gânduri despre &8222;Curcubeul din farfurie.&8221;

  1. Foarte bine arata! Cred ca i-au placut foarte mult Marei!

Lasă un comentariu