Ciorbita de cocos

Tema de azi este:ciorbita de cocos.

Incep prin a spune ca toate ingredinetele folosite au fost de origine Bio-de la sarea de bucatarie,pana la legume si carne ( de altfel la orice reteta folosesc aproape in totalitate produse Bio-sper ca voi reusi intr-una din zilele urmatoare sa va explic mai bine notiunea de Bio,impactul produseor Bio asupra organismului,retelele de distributie si magazinele de prezentare cu astfel de produse alimentare,diferentele intre doua produse sa zicem amandoua cultivate si crescute la tara si modalitatea prin care unul din ele Bio fiind,se deosebeste de celalalt).

Asadar pentru acesta reteta aveti nevoie de:

– o pulpa de cocos,pe care o veti fierbe separat cu 1/2 lingurita de ulei de masline si Carla babywasser;

-2 morcovi medii,curatati,spalati si rasi pe razatoarea cu gauri mici;

-1 cartof mediu,care dupa curatare si spalare il veti rade pe razatoarea cu gauri mari;

-1 telinuta curatata ,spalata si rasa tot pe razatoarea cu gauri mici;

-1/2 ceapa verde tocata marunt;

-1 catel de usturoi ras pe razatoarea cu gauri mici;

-1/2 de pastarnac marime medie tocat maruntel;

-o rosie ,spalata taiata in doua,scosi samburi si apoi data pe razatoarea de sticla,stiind faptul care tendinta mare la oxidare…se poate totodata folosi robotul prin presare la rece,cine are in dotare asa ceva…dar am incercat sa va dau o varianta mai simpla si mai ieftina.( eu personal le am pe amandoua si le folosesc functie de timpul alocat mancarii respective fie pe una,fie pe cealalta);

-patrunjel verde,leustean si marar-cateva fire din fiecare,tocate marunt;

-un varf de cutit de sare de Himalaya (la copilasii peste un anisor);

-apa Carla babywasser;

Se pun toate ingredientele enumerate mai sus intr-o oala cu apa Carla babywasser cat sa treaca 3 degete peste legume si se lasa la fiert la foc mic;

Cand carnita de cocos e aproape fiarta, se toaca maruntel si se adauga peste ciorbita de legume si se mai lasa la fiert inca 15 minute sau pana legumele sunt si ele fierte.

Se ia de pe foc,se drege cu putin iaurt Nutry Day Natural sau iaurt facut in casa sau o varianta de iaurt Bio.

Se serveste calda,cu adaugarea in farfurie a 20 ml lapte matern,daca mai este evident si cu painica neagra sau integrala Bio.

Eu va doresc: Pofta Buna si Pitic Mancacios!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s