Ciorbita de fasole verde!

Tema discutiei noastre de azi ,o reprezinta ciorbita de fasole verde.

La drept vorbind ,este o ciorbita usor controversata…in sensul ca vorbim despre fasole….si se stie de la bun inceput ca acest aliment este balonizant-ceea ce ma face sa afirm ,ca ar fi bine sa incercati acest fel de ciorbita, abia dupa ce puitul dvs. are un anisor…si sa testati cu cantitate mica de ciorbita pentru inceput-sa zicem maximum jumatate de polonic.; o alta controversa ar fi faptul ca pastaia contine in ea si boabele de fasole…-care ar fi bine sa fie indepartate in momentul servirii-o data pentru caracterul balonizant si a doua oara pentru ca sunt usor alergene si totodata daca nu sunt bine digerate de puiut…pot ajunge in micutul lui apendice…si sa genereze..o criza apendiculara sau chiar apendicita daca infunda canalul apendicular;(acest lucru e valabil pentru toate alimentele care contin seminte si acesta este si motivul pentru care se evita administrarea lor pana la varsta de un an…cand copilul  are mai multi dintisori pentru a procesa cat mai bine si mai eficient alimentele in procesul de masticatie,are un sistem digestiv mult  mai dezvoltat si totodata mult mai capabil sa digere astfel de alimente; potentialul alergen ridicat al legumelor si fructelor cu seminte….explica pe de alta parte al  doilea motiv al evitarii lor pana la varsta de un an si folosirea lor cu moderatie sau prudenta peste aceasta varsta);

Cand copilul a mai mancat de doua-trei ori acesta ciorbita,fara a avea tulburari digestive ,gen flatulenta marcata,constipatie,puteti sa cresteti portia la un polonic,un polonic si jumatate.

Pentru ca fasolea verde nu a aparut inca,e bine daca faceti acest fel de ciorbita sa folositi o fasole verde Bio,de la congelator;nu utilizati fasole la borcan conservata, sau alte tipuri de fasole ce contin conservanti sau cantitati mari de sare;evident in momentul aparitiei pe piata -utilizati fasole verde proaspata;

Asadar pentru aceasta reteta aveti nevoie de :

-2 maini de fasole verde..sau mai multa, in cazul in care faceti aceasta ciorbita si pentru ceilalti membrii ai familiei dvs.;

-2-3 fire de leustean tocate marunt;

-2-3 fire de marar si patrunjel verde tocate marunt;

-1-2 morcovi mai mici tocati marunt;

-1/2 pastarnac tocat marunt;

-3 catei de usuroi dati pe razatoarea cu gauri mici;

-1 ceapa verde tocata marunt;

-1-2 rosii proaspat stoarse la robot;

-sare de Himalaya-un varf de cutit;

-putin cimbru uscat ;

-10 -12 seminte de chimen;

-apa Carla babywasser;

Se pun toate ingredientele intr-o oala,cu exceptia sucului proaspat de rosii,se adauga apa cat sa depaseasca cu o palma legumele si se lasa la fiert la foc mic;cand ciorbita este aproape gata se adauga sucul si piureul de  rosii si se mai lasa pana cand este gata;

Se serveste calduta, cu pastaile taiate mai mici,si fara boabe incluse cu 20 de ml de lapte de mama adaugati in momentul servirii sau daca nu mai este cu 2 lingurite de iaurtel Danone Nutry Day sau Activia Natural sau iaurt proaspat facut in casa, si cu painica.

Eu va doresc :Pofta Buna ,Pitic nebalonat si cat mai Mancacios!

Anunțuri

3 gânduri despre &8222;Ciorbita de fasole verde!&8221;

  1. Astazi am facut mancare cu fasole verde si m-a apucat rasul cand am vazut ce ai postat si tu!

  2. Din pacte nu prea, dar nu se stie niciodata cand se va hotara ca e comestibila!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s