Orez salbatic Basmati cu ciuperci champignon si legume.

Pentru ca piticul vostru creste pe zi ce trece,hrana lui va incepe sa se apropie tot mai mult de ceea ce mananca si adultii; desigur insa ca nu ne referim aici la prajeli,picanterii sau produse fast-food…nu e cazul!

Tema discutiei mele de azi o reprezinta:orezul salbatic Basmati cu ciuperci champignon si legume.

Eu am facut aceasta reteta pentru intreaga familie…dar o sa incerc sa ma raportez cantitativ pentru o mancarica de copilas.

Aceasta reteta e bine sa fie incercata dupa ce copilasul are peste un anisor….un anisor si doua-trei luni cel putin,dupa ce in prealabil copilasul a mai papat si cu alte ocazii orez obisnuit cat si ciuperci champignon de cel putin 2-3  ori si ati reusit sa constatati ca are o toleranta digestiva buna,  la aceste feluri de mancarici.

Asadar pentru aceasta reteta aveti nevoie de :

-4-5 ciuperci champignon curatate si spalate bine si tocate mai marunt,care le veti pune pentru inceput in putina apa Carla Babywasser  la fiert….si le veti lasa pana s-au inmuiat putin;

-cateva rondele de baby dovlecel,dupa ce in prealabil l-ati curatat de partea cu seminte;

-un morcov marime medie,spalat si curatat si tocat marunt;

-o telinuta curatata ,spalata si taiata mai marunt;

-ceapa si patrunjel verde-o ceapa verde si cateva fire de patrunjel tocate marunt;

-orez salbatic Basmati, pe care in prealabil l-ati spalat bine ,in cel putin 8 ape…sau pana cand apa ce il acopera nu se mai tulbura cand amestecati usor orezul;

-o lingurita de ulei de masline;

-sare de Himalaya;

-Carla Babywasser;

Se pune legumele impreuna cu ceapa verde si patrunjelul tocat marunt la fiert in putina apa Carla Babywasser,cu un varf de cutit de sare de Himalaya si lingurita de ulei de masline;cand legumele sunt aproape fierte se adauga ciupercile champignon prefierte si orezul salbatic Basmati si se mai lasa la fiert pana cand orezul este aproape gata si a inglobat usor apa cu legumele si verdeturile;se stinge focul…si se serveste apoi cald…fie ca garnitura langa carnita si salate(de sfecla,de morcov,de salata),fie ca garnitura langa cartofi natur cu patrunjel si cu salate asortate.

Noi am servit acest fel de mancare ca garnitura langa cartofi natur cu patrunjel verde si salata de salata cu ceapa verde,masline diet si iaurt.

Eu va doresc Pofta Buna si Pitic Mancacios!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s