Calitatile unei ape potabile pentru copilasi si populatia adulta sau despre Frankenmarkter

Acesta este un articol mai vechi, scris de mine si reactualizat in baza ultimelor informatii pe care le detin:)!

Carla babywasser nu mai este pe piata noastra de ceva timp bun, dar a ajuns la noi apa Frankenmarkter- care pastreaza aceleasi proprietati ca cele descrise la Carla, avand practic acelasi izvor, Frankenmarkter II, din Austria;

Am inteles ca exista un punct de distributie in cadrul Galeria 1-stand P 59 ( nu stiu insa sa va spun daca la ora actuala si-au mai pastrat acest punct de distributie- am omis sa intreb), dar exista distribuitor,care o aduce direct  din Austria si o livreaza  la dvs. acasa.- cred ca doar pentru cei care locuiesc in Timisoara si imprejurimi,pentru alte orase , din pacate , nu stiu sa mentionez acest aspect ( pentru mai multe detalii ,puteti suna la numarul de telefon :0720 030 064 ).; Noi o consumam de curand, din momentul in care am aflat ca a reaparut practic pe piata si consideram ca este mult mai facil faptul ca ne este livrata la domiciliu .

Ceea ce am scris mai jos referitor la Carla este valabil si pentru Frankenmarkter, cu mentiunea ca se gaseste in varianta de : 0,5 si 1,5 l- distributia procentuala a  sarurilor minerale  din compozitie este identica;

Mai multe detalii despre aceasta apa gasiti aici :

http://www.starzinger.at/de/marken/frankenmarkter-mineralwasser/

Subiectul nostru de azi este:apa plata a copilului si familiei tale

Din momentul in care fiica mea s-a nascut am stiut ca va trebui sa caut din timp o apa de buna calitate,pentru baut;….la inceputul diversificarii am utilizat pentru mult timp Humana Baby Wasser,intrucat intrunea toate calitatile necesare unei ape pentru sugari,ulterior,cand fetita mea a implinit un an si doua luni am intrat in contact cu un reprezentat al apei Carla baby wasser,care mi-a prezentat toate avantajele acestei ape, cat si raportul pret -calitate,care este unul imbatabil si dupa ce am studiat compozitia celor doua ape, Carla BabyWasser depaseste cu mult orice alta apa pentru copii si  si asta nu poate fi decat un avantaj de neinlocuit pentru copilasii dvs.!

Atunci cand utilizam o apa pentru copilasii nostri trebuie sa fim atenti la foarte multe lucruri si doua dintre acestea,foarte important si de neglijat este continutul in sodiu pe de o parte si pe de alta parte continutul in nitriti si in nitrati!

Apa Minerala Plata Carla Baby wasser este o apa austriaca,provenind din cele mai curate provincii ale Austriei,avand ca sursa  izvorul II Frankenmarkter si este imbuteliata de Starzinger GmbH & Co Kg Austria.

Aceasta apa este neutra la gust si cea mai adecvata pentru o alimentatie saraca in sodiu-stiut fiind faptul ca rinchii sugarului si ai copilasilor pana la 2-3 ani sunt incapabili sa epureze sodiul asa cum o face un copil mai mare sau noi,adultii!

In ceea ce priveste nitritii si nitratii-sunt substante cancerigene cat si toxice…si este ideal ca ele sa nu existe sau sa fie intr-o cantitate extrem de mica intr-o apa!

Astefel: 1 litru de apa minerala Carla babywasser contine(ml/l):

Substanta de continut Apa Frankenmarkter;

Sodiu                               4,5                  <200;

Clorura                        <0,85               <250

Sulfat                               9,9                 <240

Nitrat                            <0,6                <50

Nitrit                             <0,005           <0,5

Valorile notate cu < de la aceasta apa,exprima limita de detectie;

pH                                7,72- foarte aproape de valoarea neutra

(un pH de 7 reprezentand valoarea unei ape   microbiologic  pure)

Datorita acestei compozitii ,aceasta apa poate fi utilizata chiar si de bolnavii cu afectiuni renale si evident si de populatia fara probleme de sanatate,evitandu-se in acest fel continutul in sare si substante toxice care in timp pot duce la probleme de sanatate.

Reclame

3 gânduri despre &8222;Calitatile unei ape potabile pentru copilasi si populatia adulta sau despre Frankenmarkter&8221;

 1. De curiozitate am comparat cu compozitia apei Perenna pe care noi o folosim si am constat ca este intr-adevar superioara! Perenna contine Na 1,7mg/l, K 0,6 mg/l, Mg 7,8 mg/l, Nitriti < 0,005 mg/l. Scuze ca am intervenit, dar stiu ca si voi vreti sa gasiti cele mai bune variante in alimentatie!

  • Carla momentan nu mai exista pe piata romaneasca:(!; Acum folosesc La Dorna Izvorul Alb sau Borsec si Humana Babywasser din cand in cand!Stiu de apa Perenna…oricum Mara are deja 2 anisori;Perenna am folosit doar din cand in cand ,pentru noi adultii- nu ii contest calitatile…si e cert ca are o compozitie biochimica ideala-cel putin dupa ceea ce e scris pe ambalajul ei!Izvorul Alb are certificat faptul ca este atestata pentru alimentatia bebelusilor si copiilor si are urmatoarea compozitie:
   Sursa : Izvorul Alb , Sat Dealul Floreni , Comuna Dorna Candrenilor

   Compozitie Chimica : Cationi : Ca 62.2 mg/l

   Na 0.95 mg/l

   Mg 2.4 mg/l

   K 0.47 mg/l

   Anioni : Cl 1.7 mg/l

   No 4.5 mg/l

   PH 7.7

   Reziduu sec la 180 grade celsius = 180 mg/l

   Apa plata Dorna Izvorul Alb este potrivita pentru pregatirea hranei bebelusilor ,
   Apa plata Dorna Izvorul Alb este potrivita pentru dietele cu un continut scazut de sodiu

  • Iar pentru Borsec…desi nu apare scris pe sticla ca ar fi destinata almimentatiei bb-eilor si copilasilor-si are compozitia biochimica mai crescuta in saruri decat La Dorna si Perenna,dar incadrandu-se in limitele normal acceptate de minerale si in special de Na din alimentatia bebelusilor si copiilor….mi-a placut urmatorul lucru,pe care l-am luat in considerare:
   Printre ultimele aprecieri sunt venite in 2004 cand a fost desemnata Cea mai buna apa minerala din lume, in 2005 premiata cu Medalia de aur speciala (apa carbogazoasa) si Medalia de aur la Selectia Mondiala a Calitatii (apa plata), precum si titlurile de Trusted Brand si Superbrand din ultimii ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s