Chiftelute cu cartof,parmigiano(parmezan) si faina de orez

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de:

-30-40 de grame de parmezan,ras pe razatoarea cu gauri mici;

-un cartof foarte mare;

-faina de orez cat sa tavaliti chiftelutele formate prin ea;Se fierbe foarte bine cartoful in putina apa,fara sare;

Se rade parmezanul pe razatoarea cu gauri mici;

Cartoful fiert ,se scurge de apa si se paseaza cu o furculita,amestecandu-se apoi cu parmezanul ras si continuand mixarea cu furculita;

Se fac chiftelute usor aplatizate,care se trec rapid prin putina faina de orez (fara lapte inclus…gasiti de la firmele Milupa si Topfer…exista si de la Humana-dar din pacate acestea au si mar inclus…si pentru aceasta reteta nu e ok) si apoi se pun pe un capac  din iena si se baga la cuptor pentru a se incalzi putin si a se patrunde ingredientele….nu lasati insa foarte mult,riscati sa obtineti un piure de parmezan:)!

Desigur aceasta reteta poate fi facuta si altfel,in sensul ca puteti da chiftelutele prin ou (dupa varsta de un an) si apoi prin faina de orez si sa le puneti pe un capac de iena in care in prealabil ati pus putin ulei de masline si apa cat sa ajunga pana la jumatatea unei chiftelute …dar si aici trebuie sa aveti prudenta cat le lasati in cuptor si sa le si intoarceti de pe o parte pe alta…dupa un minut;

Daca aveti un bebe cu varsta sub un anisor,veti folosi in loc de parmezan ,mozzarela de la firma Delaco si fie nu veti da continutul prin ou,fie il veti da doar prin galbenus de ou!

Noi am servit alaturi de o bucatica mica de  file de pastrav la gratar si putin somon la cuptor…si salata de sfecla rosie fiarta…si putin iaurt!

Eu va doresc:Pofta mare si Pitic Mancacios!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s