Paste cu legume si parmigiano(parmezan)la cuptor!

Pentru acest fel de mancarica aveti nevoie de:

-o mana de paste fusili Ecologice-le gasiti la supermarketuri ,la sectiunea Bio sau la Bio Marketuri;

-o rosie taiata in 4 si curata de seminte(pentru a evita o eventuala alergie);

-1 cartof si 1/2-mai mari;

-3/4  morcov mai mare;

-una-doua tulpini de brocoli;

– 40-50 de grame urda proaspata,fara adaos de sare….asa ca gustati si intrebati inainte de a cumpara din piata branzica;exista urda fara adaos de sare si in supermarketuri,preambalata-asa ca alegeti dvs.de unde va e mai convenabil sa o cumparati;

-30 de grame parmezan(dar cumparati o bucata de parmezan-nu cumparati parmezan gata razuit);

-verdeata(putin marar si patrunjel verde);

-1 -2 galbenuse de ou;

Legumele se pun la fiert impreuna cu alte legume,ulei de masline,fara adaos suplimentar de sare in supa!

Pastele se fierb putin mai mult decat scrie pe ambalaj,pentru a fi usor mai moi,se scurg apoi de apa.

Cand supa este gata fiarta,se scot din ea cantitatile dorite de legume se pun in blender: cartofii,rosia,decojita de pielita si verdeata impreuna cu urda si cu cele doua galbenuse;Se amesteca pana la obtinerea unui piure.

Intr-un vas de iena,uns cu putin unt Ecologic sau cu ulei de masline se pune un strat de paste,apoi un strat de piure,apoi morcovul in bucati mai mici;apoi alt strat de paste,apoi brocoli in bucati mai mici,un nou rand de piure,cateva paste din nou…si deasupra putin cascaval razuit(nu indic aceasta reteta la copilasii sub un anisor-datorita sarii din parmezan cat si prin faptul ca e destul de calorica si mai greu digestiva…..la cei sub un anisor  daca totusi doriti sa o faceti,puteti folosi eventual Mozzarela Delaco si paste Ecologice fara continut de ou sau gluten-dar oricum reteta ar fi bine sa o faceti dupa ce bebe are deja 10-11 luni implinite si e obisnuit cu mai multe alimente si stiti deja ce il baloneaza si ce nu); chiar si la cei peste un anisor…nu recomand folosirea zilnica a parmezanului  ,mai ales cel nepreparat termic…..pentru ca este facut din lapte crud de vaca,desi el sta la maturare 24 de luni;Asadar,daca folositi parmezan,folositi doar la gatit si nu pe painici cu unt…pana bebe nu are macar 2 anisori….si folositi in cantitate mai mica si nu foarte des-maximum de 2 ori pe luna!

Eu va doresc :Pofta buna si Pitic mancacios!

Un gând despre &8222;Paste cu legume si parmigiano(parmezan)la cuptor!&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s