Sote de legume!

Dragele mele mamici,azi vom vorbi despre :Sote-ul de legume!

Daca tot v-ati pus sa faceti puiutului supica de pui cu galuste,nu ar fi pacat sa aruncati legumele care au fiert deja in supica?Hai sa le folosim intr-un mod cat mai util si cat mai placut!

Dupa ce ati separat legumele de supa,puneti toate legumele intr-un vas de iena…si pregatiti astfel timp de 2 zile, proaspat ,cantitatea de sote pe care stiti ca o papa puiutul vostru!

Eu iau cam un morcov si jumatate de cartof mai mare sa zicem si le tai maruntel;bucatile astfel taiate le pun intr-o craticioara in care pun o bucatica mica de unt si putina verdeata tocata maruntel…fie busuioc,fie marar si patrunjel si putin lapte de mama-aproximativ 20-30 ml….-se poate utiliza si lapte formula ,cu care e obisnuit copilasul dvs…sau pentru copilasii mai mari,pentru ca reteta asta e clar ca poate fi adaptata si celor peste 2 ani si chiar si adultilor….puteti adauga putin lapte delactozat….;dati la foc mic si amestecati pana la omogenizarea amestecului si pana cand laptele si untul se incorporeaza bine de tot in compozitie;Acum e momentul sa adaugati jumatate de iaurtel natural si sa mai amestecati putin si apoi gata…aveti o mancarica buna.  (de preferat e sa folositi un iaurtel facut in casa sau daca nu aveti aceasta posibiltate e ok si iaurtul Nutri Day Natural de la Danone….e bine sa nu folositi Activia…nu ca nu ar fi bun….dar e pacat de saracele culturi probiotice continute in acest iaurt…care ii fac bine lui bebe la burtica daca il serveste la micul dejun spre exemplu….sa fie incalzite si astfel distruse).

Si ca tot veni vorba de probiotice…uite ca deviez un picut de la subiect ,dar pot sa va spun cam asa:Acel Bifidus Actiregularis din Activia poate avea rolul scontat(adica de reglare a tranzitului intestinal la bebe) daca iaurtul e consumat in maximum 7 zile de la data fabricatiei….daca a depasit aceasta perioada…culturile probiotice s-au cam inactivat…asa ca atunci il puteti folosi linistite si in mancarici….:)!

Asadar,revenind la subiectul initial…si anume …soteul de legume….de indata ce este gata poate fi o garnitura excelenta la carnita dvs. de pui sau gaina din supica,dar deopotriva poate fi asociat si cu o carnita de vita!

Serviti-i puiutului cu jumatate de feliuta de paine neagra sau integrala .

Pofta mare si Pitic papacios!

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Sote de legume!&8221;

  1. o idee in plus pentru ziua de azi ; tu cum ai facut carnea de pui cu iaurt de langa soteul de legume ?? eu frulez carnea de pui cu iaurt si putina zeama de la supa si iese ca o crema,dar vad ca la tine pare bucatele …ai mai pus ceva in plus ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s