Placinta cu Spanac si Ricotta.

Placinta cu spanac si Ricotta este o placinta delicioasa , pentru toti piticii care adora spanacul;

Placinta poate fi facuta dupa varsta de un an-deoarece are in compozitie Ricotta-o branzica interzisa bebelusilor si care este data cu oarecare rezerve si copiilor peste un an, datorita continutului ;(placinta are in compozitie si smantana de oaie- produsele din carne de oaie fiind de obicei mai greu digerabile , nu sunt recomandate a fi introduse in alimentatia copiilor, decat dupa 2-3 anisori); cantitatea de smantana de oaie insa nu este suficient de mare in acest caz pentru a produce probleme digestive copilasilor peste un an, dar e bine  sa faceti testul tolerantei digestive inainte -asta insemnand ca, daca copilasul mananca pentru prima oara aceasta placinta ,ii veti da doar 2-3 bucatele si daca nu veti observa probleme de natura digestiva, a doua zi va putea papa mai mult;

Un alt avantaj al acestei placinte e faptul ca poate fi consumata in egala masura si de catre adulti si astfel veti putea avea un mic dejun sau pranz in familie sanatos si piciul va fi incantat sa va vada mancand acelasi lucru ca si el:)!

Asadar pentru aceasta reteta veti avea nevoie de:

- 500 de grame de spanac pe care il veti spala bine si ii veti taia coditele,apoi il veti taia in bucati mai mari si il veti pune la fiert in apa Carla Babywasser cat sa depaseasca usor spanacul;

- 250 de grame de branza Ricotta;

-o mana de paste Bio, fara ou si fara gluten;

-o lingura de Parmigiano Reggiano razuita pe razatoarea cu gauri mici;

-un ou Eco pe care il veti bate bine;

-2 foi de lasagna;

-un praf de nucsoara;

-putin ulei de masline extravirgin;

Cand spanacul este fiert, se strecoara si se lasa sa se raceasca putin , apoi se amesteca cu Ricotta , parmezanul razuit,nucsoara macinata,o parte din oul batut bine-aproximativ 3 sferturi din el;

Aveti varianta ca toate aceste ingrediente sa le mixati usor cu blenderul-eu personal asa am procedat – o sa iasa in final o crema mai densa;Sau aveti varianta sa le amestecati foarte bine,dar fara a le mai da prin blender…veti obtine un amestec usor mai grosier;

Pastele se pun la fiert si se strecoara cand sunt gata;

Intr-un vas de chec-de preferinta ar fi sa fie unul de iena-uns in prealabil cu putin unt Bio se va pune o foaie de lasagna si  cateva paste , peste veti pune o parte din pasta de spanac si Ricotta, apoi se pune o noua foaie de lasagna si  cateva paste; va urma un nou strat de crema, iar deasupra veti pune pastele ramase-uniform distribuite ca si cand ar forma un covoras care acopera pasta de spanac si branza;

Foile de lasagna se vor pensula in prealabil cu putin ulei de masline;

Se da compozitia la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute;

La jumatate timpului de coacere, se va adauga deasupra placintei restul de ou si cateva felii de rosii,taiate rotund.

Poate fi servita calda-de preferat,dar si rece, la temperatura camerei;

Aceasta placinta se asorteaza foarte bine cu rosiile coapte in cuptor;

Noi am servit acest fel de mancare cald cu cateva felii de rosii coapte in cuptor si cu ficatei in sos de iaurt.

Eu va doresc: Pofta Buna is Pitic Mancacios!

About these ads

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s