Chiftelute coapte in cuptor.

Tema discutiei noastre de astazi va fi :chiftelutele coapte in cuptor.

Eu o sa va dau  reteta pentru chiftelutele de somon cu legume coapte in cuptor-…s-ar putea sa descoperiti ca puiutului care pana acum nu ii placea pestele va adora sa pape acest fel de mancarica:)!

Aceasta reteta insa se poate folosi si cu alte tipuri de carne:vita,pui,gaina,curcan….e libera dvs.alegere pana la urma ce carnita veti folosi.

Fierbeti separat un cartof mare,un morcov si doua telinute noi-care sunt mititele, acum la proaspata  lor aparitie  pe piata- in apa cu putina sare de Himalaya (pentru copiii peste un anisor) si cu jumatate de lingurita de ulei de masline.

Carnea de somon(puteti folosi o rondea de somon,dupa ce in principiu ati spalat-o,ati curatat-o de oase si de pielita externa sau puteti folosi jumatate dintr-un file de somon proaspat de marime medie) o dati prin masina de tocat carne.

Pe razatoarea cu gauri mici radeti un sfert de ceapa de dimensiune medie,un catel de usturoi mai mare si amestecati-le cu carnita de somon data prin masina;adaugati putin marar tocat marunt si jumatate de morcov,un sfert de cartof si jumatate de telinuta date pe razatoarea cu gauri mici,din cele pe care le-ati fiert anterior separat si adaugati f.putina sare…la amestec(daca aveti un copilas cu varsta peste un anisor).

Faceti bilute din amestecul astfel format…dar usor mai aplatizate astfel incat sa se patrunda mai bine carnea la coacere;

Acum aveti mai multe variante:

-daca aveti un copilas peste un an,chiftelutele le treceti printr-un ou batut bine si putina faina de orez(din cerealale Bio ,fara lapte inclus pentru bebelusi si copii);

-daca aveti un copilas peste 2-3 anisori…puteti da chiftelutele prin ou si putina faina Bio integrala sau alba;

-daca bebe are sub un an,dar peste 8 luni ,poate papa carnita de peste,dar oul fie folositi doar galbenusul,fie deloc si treceti chiftelutele prin faina de orez Bio(acelasi lucru il veti face si in cazul unui copilas,chiar avand varsta peste un an,dar care se stie cu alergie la ou).

-daca bebe are sub 8 luni,folositi alta carnita decat cea de peste,fara ou sau date doar prin galbenus.

Puneti apoi chiftelutele astfel formate intr-un vas de iena,  cu un amestec de ulei de masline si putina apa,cat sa ajunga pana la jumatatea chiftelutelor,dar fara a le depasi;

Se introduc in cuptorul incins la 180 de grade ,intorcandu-se pe o parte si pe cealalta ,pana cand s-au copt suficient(puteti gusta dintr-o chifteluta ca sa vedeti exact cand aveti carnita coapta);

Atentie:carnita de vitel sau vita se fierbe separat initial si apoi se da prin masina de tocat carne si se efectueaza amestecul mai sus mentionat;acelasi lucru il veti face si daca veti avea o carnita de pui,gaina sau curcan de la tara-se stie ca au carnea mai tare si trebuie fierte separat.

Chiftelutele le veti servi cu un piure de cartof sau cu orez,sau cu amestec de legume facute piure:cartof cu telina,cartof cu morcov,telina cu morcov sau cu toate cele 3 legume.(eu folosesc un amestec din doua legume de obicei si folosesc practic  din legumele ramase -ce le-am fiert seaparat); puteti adauga langa si o salata proaspata de morcov sau telina sau sfecla….sau salata de sfecla fiarta.

Eu va urez Pofta buna si Pitic mancacios!

About these ads

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s